Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Βρετανία: “Άκυρο” Φάρατζ στον Τζόνσον για συνεργασία στις εκλογές

Βρετανία: “Άκυρο” Φάρατζ στον Τζόνσον για συνεργασία στις εκλογές

Ο Νάιτζελ Φάρατζ έχει τη δική του «ατζέντα» και αρνήθηκε τη… χείρα συνεργασίας που του έτεινε ο Μπόρις Τζόνσον ενόψει των εκλογών στη Βρετανία. Το… «άκυρο» αποκάλυψε δημοσίευμα της Daily Telegraph.

Το Συντηρητικό κόμμα του Μπόρις Τζόνσον πρότεινε στο κόμμα του Brexit του Φάρατζ να συνεργαστούν ενόψει εκλογών. Οι όροι που πρότειναν οι Τόρις στον εθνικιστή πολιτικό, όμως, απορρίφθηκαν αναφέρει η Daily Telegraph.

Η προσφορά του Μπόρις Τζόνσον θα σήμαινε πως το κόμμα του Brexit θα κατέβαζε υποψήφιους μόνο σε 40 έδρες-κλειδιά που ελέγχει η αξιωματική αντιπολίτευση, το Εργατικό Κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν, ενώ οι Τόρις θα συμμετείχαν σε αυτές τις αναμετρήσεις αποκλειστικά και μόνο με τυπικές υποψηφιότητες, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Φαράτζ απαίτησε οι Συντηρητικοί να μην κατεβάσουν καν υποψήφιους για τις έδρες αυτές κι όταν αυτό δεν έγινε δεκτό, απέρριψε την πρόταση συνεργασίας.

Ο Νάιτζελ Φαράζ ξεκαθάρισε εξάλλου σε δηλώσεις του την Τετάρτη ότι το κόμμα του δεν έχει καμία πρόθεση να αποσύρει κι άλλους υποψήφιους, πέραν όσων θα κατέβαζε στις αναμετρήσεις για 317 έδρες των Συντηρητικών.

Ερωτηθείς εάν θα το εξέταζε, απάντησε: «Όχι. Αυτή είναι απλά μια προσπάθεια εκφοβισμού από μερίδα του Τύπου. Όχι. Θα αναμετρηθούμε με όλους τους υποστηρικτές της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχουν θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές σε αυτή τη χώρα».

Ο Φαράζ διεμήνυσε πως στόχος του κόμματός του είναι να συγκρουστεί με τους Εργατικούς και με όσα κόμματα ή υποψήφιους τάσσονται υπέρ της παραμονής στην ΕΕ. «Θα δώσουμε μάχη με όλους τους, ως και τον τελευταίο», επέμεινε, αναφερόμενος στους Εργατικούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις