Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Βρετανία: Αστυνομικός κατηγορείται για ανθρωποκτονία ενός μαύρου άνδρα στο Λονδίνο

Βρετανία: Αστυνομικός κατηγορείται για ανθρωποκτονία ενός μαύρου άνδρα στο Λονδίνο

Ένας αστυνομικός στη Βρετανία κατηγορείται για ανθρωποκτονία ενός μαύρου άνδρα στο Λονδίνο πριν από ένα χρόνο.

Ο 24χρονος Κρις Κάμπα, ο οποίος ήταν άοπλος, έχασε τη ζωή του όταν αστυνομικοί σταμάτησαν το όχημά του στο Στρέταμ Χιλ στο Λονδίνο στις 5 Σεπτεμβρίου του 2022 και στη συνέχεια τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από μια σφαίρα.

Ο θάνατός του προκάλεσε μεγάλες διαδηλώσεις στη Βρετανία και οργή στους κόλπους της κοινότητας μαύρων στο Λονδίνο.

Η Ρόζμαρι Ένσλι, επικεφαλής του τμήματος ειδικών εγκλημάτων της εισαγγελίας, δήλωσε ότι έπειτα από επανεξέταση των αποδεικτικών στοιχείων, διέταξε την απαγγελία κατηγοριών για ανθρωποκτονία εις βάρος του αστυνομικού, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η αστυνομία του Λονδίνου χαρακτήρισε σημαντική και σοβαρή εξέλιξη την ανακοίνωση αυτή.

«Πρέπει να επιτρέψουμε σήμερα την νομική διαδικασία να προχωρήσει και δεν θα ήταν σωστό εκ μέρους μου να πω κάτι σε αυτό το στάδιο. Οι σκέψεις μας βρίσκονται με όλους όσοι έχουν επηρεαστεί από αυτή την υπόθεση», δήλωσε η υποδιευθύντρια της αστυνομίας Έλεν Μίλιτσαπ.Ο αστυνομικός θα εμφανιστεί αύριο Πέμπτη ενώπιον δικαστηρίου.

«Χαιρετίζουμε αυτή την απόφαση για απαγγελία κατηγοριών, που περιμέναμε με ανυπομονησία. Τώρα αναμένουμε την δίκη του αστυνομικού χωρίς καθυστέρηση και ελπίζουμε και προσευχόμαστε να αποδοθεί δικαιοσύνη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του θύματος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις