Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Βρετανία: Δεν κρατιέται ο Τζόνσον! «Brexit it is! Φεύγουμε από την ΕΕ στις 31/01!»

Βρετανία: Δεν κρατιέται ο Τζόνσον! «Brexit it is! Φεύγουμε από την ΕΕ στις 31/01!»

Με άλλον αέρα ο θριαμβευτής των εκλογών στην Βρετανία Μπόρις Τζόνσον, εμφανίστηκε πρωί – πρωί ενώπιον του βρετανικού λαού και τον διαβεβαίωσε ότι θα κάνει αυτό που του ζήτησαν με την εκλογή του με ποσοστό ρεκόρ. Θα κάνει το Brexit! Θα τους βγάλει από την ΕΕ!

Ο νυν και επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας και νικητής των εκλογών, Μπόρις Τζόνσον στο διάγγελμά του στον βρετανικό λαό διαβεβαίωσε ότι το Brexit θα γίνει μέσα στα χρονικά όρια που έχουν τεθεί. Θα φύγουμε από την ΕΕ στις 31/01/2020, είπε και έκανε ιδιαίτερη μνεία στους νέους ανθρώπους που ψήφισαν μαζικά και για πρώτη φορά στις εκλογές. Δεσμεύθηκε επίσης ότι θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί.

«Θα υλοποιήσουμε το Brexit εγκαίρως στις 31 Ιανουαρίου, χωρίς αν ή αλλά ούτε ίσως», δήλωσε ο Τζόνσον απευθυνόμενος σε πλήθος υποστηρικτών του που τον επευφημούσε. «Τα καταφέραμε, το κάναμε», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι οι εκλογές αυτές έδωσαν τέλος στην απειλή για τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος. Με αυτήν την εντολή θα μπορέσουμε επιτέλους να υλοποιήσουμε το Brexit, πρόσθεσε.

Οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον εξασφάλισαν την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή των Κοινοτήτων.  Με βάση το επίσημο exit poll, οι Τόρις προβλεπόταν να εξασφαλίσουν 368 έδρες. Με την καταμέτρηση στο 67% από τις συνολικά 650 έδρες του κοινοβουλίου να έχουν κριθεί, οι Συντηρητικοί εξασφαλίζουν τις 363 σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα και οι Εργατικοί 203 ψήφους. Η εκτίμηση είναι ότι τελικά οι Συντηρητικοί θα κερδίσουν 364 έδρες.

Δείτε την ομιλία του Μπόρις Τζόνσον

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις