Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βρετανία: Δεν «ψήνονται» για πιστοποιητικό εμβολιασμού – Μπαίνει στο συρτάρι το σχέδιο

Βρετανία: Δεν «ψήνονται» για πιστοποιητικό εμβολιασμού – Μπαίνει στο συρτάρι το σχέδιο

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να βάλει στο συρτάρι το σχέδιό της να κάνει νομικά δεσμευτικό το να είναι κάθε πρόσωπο εφοδιασμένο με το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, προκειμένου να του επιτρέπεται να συμμετέχει σε μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις ή συγκεντρώσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, αξιωματούχοι θεωρούν πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αλλάξει η νομοθεσία προκειμένου να γίνει υποχρεωτική η χρήση των πιστοποιητικών αυτού του είδους εντός ΗΒ.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Συντηρητικού Κόμματος τόνισε ότι το ζήτημα των πιστοποιητικών εμβολιασμού για τον κορονοϊό βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση, και ότι δεν έχουν ληφθεί προς το παρόν οριστικές αποφάσεις.

Έχουν εκφραστεί ανησυχίες για την προοπτική της υποχρεωτικής χρήσης των «διαβατηρίων εμβολιασμού» από μέλη των Τόρις, από πολιτικούς της αντιπολίτευσης και από οργανώσεις υπεράσπισης των αστικών και ατομικών δικαιωμάτων.

Τον Απρίλιο, ο ίδιος ο κ. Τζόνσον υποστήριξε πως αυτή η χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού εγείρει ηθικά και νομικά ζητήματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις