Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Βρετανία: Διαδήλωση συμπαράστασης στο Λονδίνο υπέρ των Παλαιστινίων

Βρετανία: Διαδήλωση συμπαράστασης στο Λονδίνο υπέρ των Παλαιστινίων
Φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ

Χιλιάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές έκαναν πορεία σήμερα στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας, διαμαρτυρόμενοι για τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, στις πρόσφατες συγκρούσεις του ισραηλινού στρατού με την ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν να επιβληθούν κυρώσεις στο Ισραήλ. Ορισμένοι ήταν τυλιγμένοι με παλαιστινιακές σημαίες, άλλοι κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Ελεύθερη Παλαιστίνη», «Σταματήστε τους βομβαρδισμούς στη Γάζα» και «Κυρώσεις στο Ισραήλ».

Με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, τέθηκε χθες τα ξημερώματα σε εφαρμογή κατάπαυση του πυρός, έπειτα από 11 ημέρες αιματηρών συγκρούσεων κατά τη διάρκεια των οποίων οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκόπησαν τη Γάζα, σε απάντηση για την εκτόξευση ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος.

Σύμφωνα με τις ιατρικές υπηρεσίες στη Λωρίδα της Γάζας, 248 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον παλαιστινιακό θύλακα. Άλλοι 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι η Χαμάς, ο Ισλαμικός Τζιχάντ και άλλες οργανώσεις εκτόξευσαν περίπου 4.350 ρουκέτες, πολλές από τις οποίες δεν έφτασαν στο έδαφος του Ισραήλ ή αναχαιτίστηκαν.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις