Κόσμος

Βρετανία – δημοσκόπηση: «Ναι» στην παρουσία του πρίγκιπα Χάρι στη σκέψη του Καρόλου, αλλά δημοφιλέστερος ο Γουίλιαμ

Στην Βρετανία ο λαός… μίλησε για την παρουσία η όχι του πρίγκιπα Χάρι στη στέψη του βασιλιά Καρόλου και απαίτησε με την ψήφο του σε δημοσκόπηση που έγινε, να είναι παρών ο Δούκας του Σάσεξ στην τελετή. Από την άλλη, όμως, ως δημοφιλέστερο μέλος της βασιλικής οικογένειας ψηφίστηκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Την δημοσκόπηση έκανε η εταιρεία Ipsos για λογαριασμό της εφημερίδας London Evening Standard. Στο ερώτημα αν ο πρίγκιπας Χάρι πρέπει να δώσει ή όχι το παρών στην στέψη του πατέρα του Καρόλου ως βασιλιά της Βρετανίας, ο κόσμος… ψήφισε δαγκωτό Δούκα του Σάσεξ.

Το 60% των ενήλικων ερωτηθέντων είπε ότι ο πρίγκιπας Χάρι πρέπει να είναι εκεί, ενώ μόνο το 30% απάντησε ότι… πρέπει να μείνει σπίτι του και να μην πάει στην τελετή.

Η δημοσκόπηση αποκάλυψε πάντως, μια διαφορά ηλικίας μεταξύ εκείνων που θέλουν να είναι ο πρίγκιπας Χάρι στη στέψη του πατέρα του και και εκείνων που… θέλουν να τη δει από την τηλεόραση του σπιτιού του.

Η ηλικιακή ομάδα 55 και άνω εμφανίζεται διχασμένη με το 42% να μην θέλουν να παραστεί ο Δούκας του Σάσεξ στην τελετή της 6ης Μαϊου στο Αββαείο του Ουέστμινστερ και το 47% να διαφωνεί.

Από την άλλη πλευρά, τρία στα τέσσερα άτομα της ηλικιακής ομάδας 18 έως 34 ετών απάντησαν ότι ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Καρόλου δεν θα πρέπει να απουσιάσει από την τελετή, ενώ το ίδιο λέει και η πλειοψηφία (65%) των ατόμων ηλικίας 35 έως 54 ετών.

Δημοφιλέστερο πρόσωπο Γουίλιαμ, καταποντίστηκε ο Κάρολος

H ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι μακράν το δημοφιλέστερος μέρος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας. Στο ερώτημα ποιο είναι το αγαπημένο σας πρόσωπο στη βασιλική οικογένεια, το 62% ψήφισε πρίγκιπα Γουίλιαμ, το 58% ψήφισε πρίγκιπα Χάρι και ακολούθησαν η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ με 47%, η Κέιτ Μίντλετον με 21% και μόλις 9% ψήφισε τον βασιλιά Κάρολο.

Στο ερώτημα ψηφίστε δυο ή τρία πρόσωπα ως τα πιο αγαπημένα σας από τη βασιλική οικογένεια, ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ πήρε 50%. Στη συνέχεια ήρθε ο βασιλιάς Κάρολος με 32%, μετά ακολούθησε η σύζυγος του Ουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον με 29% και 4ος και… καταϊδρωμένος ήταν ο πρίγκιπας Χάρι με ποσοστό μόλις 17%.

Όσο για το αν το βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι, το Spare, στο οποίο ο γιος του Καρόλου… σέρνει τα εξ αμάξης στους δικούς του, έχει επηρεάσει τη γνώμη του κόσμου για την βασιλική οικογένεια, οι Βρετανοί… άκουσαν βερεσέ τα λόγια του Δούκα του Σάσεξ. Ο κόσμος εξέφρασε θετική γνώμη σε ποσοστό 53% για την βασιλική οικογένεια, ενώ το 51% έδειξε πως είναι… φαν του βασιλιά Καρόλου και έχει θετική άποψη γι΄αυτόν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος από συγκρούσεις ενόπλων στην Τρίπολη της Λιβύης - «Μείνετε στα σπίτια της» η εντολή προς τους πολίτες
Οι συγκρούσεις, οι οποίες εκτυλίσσονται σε νότιους τομείς της πόλης, ξέσπασαν ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες της Τρίπολης και αντίπαλες από τη Μισράτα, μεγάλη πόλη και λιμένα περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας
Σφοδρές συγκρούσεις στην Λιβύη
Το Playboy της Ουκρανίας κάνει αφιέρωμα στις γυναίκες που ακρωτηριάστηκαν ή τραυματίστηκαν από τον πόλεμο: «Είμαστε ζωντανές»
Το ειδικό τεύχος με τίτλο «Ομορφιά με σημάδια», περιλαμβάνει φωτογραφίες γυναικών -πολεμιστριών και καθημερινών ηρωίδων- που έμαθαν πως η ομορφιά δεν χάνεται από τραυματισμούς
Ουκρανό μοντέλο
Οι προκλητικές αναρτήσεις του αδερφού του Πάπα Λέοντα - Κατακεραύνωνε Δημοκρατικούς και woke ατζέντα
Ο Λούις, είναι οπαδός του Τραμπ και έχει κάνει πολλές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του απέναντι στη woke ατζέντα και τους Δημοκρατικούς
Ο αδερφός του νέου Ποντίφικα, Λούις Πρεβόστ και ο Πάπας Λέων 1