Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Βρετανία: Ετοιμάζουν διαβατήριο εμβολιασμών για να έρθουν διακοπές στην Ελλάδα

Βρετανία: Ετοιμάζουν διαβατήριο εμβολιασμών για να έρθουν διακοπές στην Ελλάδα
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Με εκτενή δημοσιεύματα τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρονται σε όσα θα γίνουν το επόμενο διάστημα προκειμένου να μπορέσουν οι Βρετανοί τουρίστες να έρθουν διακοπές στην Ελλάδα. 

Όπως αναφέρουν η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα θα ανοίξουν τα σύνορά τους στους εμβολιασμένους Βρετανούς από τον Ιούνιο και την ίδια ώρα οι υπουργοί τρέχουν για να βρουν τον τρόπο να είναι έτοιμα τα διαβατήρια εμβολιασμού έτσι ώστε να αρχίσουν τα ταξίδια στο εξωτερικό από τις 17 Μαΐου. 

Πηγές από το υπουργείο Μεταφορών αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εργάζεται «πυρετωδώς» για να εξασφαλίσει ότι τα διαβατήρια θα είναι έτοιμα μέχρι τον επόμενο μήνα, τα οποία θα εκδίδονται – σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες – τόσο σε έντυπη, όσο και σε έντυπη μορφή. «Εργαζόμαστε να βρούμε μια λύση ώστε να μπορούν οι πολίτες να πιστοποιούν ότι δεν είναι θετικοί στον κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένου και της εμβολιαστικής τους κατάστασης. Αυτό αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και σκοπεύουμε να βρούμε λύση το συντομότερο δυνατόν» αναφέρει πηγή του υπουργείου Μεταφορών. 

Αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν ήδη αναφέρει ότι «κλειδί» στην απελευθέρωση των ταξιδιών αποτελεί ο αριθμός των εμβολιασμών που έχει πραγματοποιηθεί σε κάθε χώρα. Προϋπόθεση που πληροί η Βρετανία καθώς έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού τουλάχιστον 33 εκατομμύρια πολίτες και ήδη έχει προχωρήσει στην άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων. Γνώστες του θέματος στην Βρετανία αναφέρουν, σύμφωνα με την Daily Mail, ότι η χώρα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα λάβει το «πράσινο φως» και τα μαζικά ταξίδια θα αρχίσουν τον Ιούνιο.

Σημειώνεται ότι η χώρα μας έχει ήδη ανακοινώσει τη χαλάρωση των περιορισμών για τους ταξιδιώτες από 30 χώρες που είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε έχουν αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό. Σύμφωνα όμως με το δημοσίευμα της Daily Mail, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να υπάρχουν χώρες – όπως για παράδειγμα Ισπανία, Κροατία, Κύπρος, Πορτογαλία και Τουρκία – που να ζητούν διαβατήριο εμβολιασμού. 

Πάντως, στην Βρετανία – όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail – οι απαγορεύσεις για τους ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναμένεται να εφαρμοστούν λόγω του επιτυχημένου εμβολιαστικού προγράμματος. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πάνω από 33 εκατομμύρια πολίτες έχουν κάνει μία δόση του εμβολίου ενώ 10 εκατομμύρια έχουν κάνει και τις δύο. 

Με πληροφορίες από Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις