Κόσμος

Βρετανία: Έχασε το κόμμα του Μπόρις Τζόνσον σε εκλογική περιφέρεια που ήταν προπύργιό του

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Βαριά ήττα υπέστη το Συντηρητικό Κόμμα του Μπόρις Τζόνσον σε ψηφοφορία που διεξήχθη σε μια εκλογική περιφέρεια που θεωρείτο προπύργιό του στην κεντρική Αγγλία, όπως δείχνουν τα επίσημα αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή (17.12.2021), γεγονός που χαρακτηρίζεται ηχηρό ράπισμα για τον πρωθυπουργό, ο οποίος βρισκόταν ήδη σε δεινή θέση.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε για να συμπληρωθεί μια κενή έδρα στη Βουλή των Κοινοτήτων, αυτή του βουλευτή των Συντηρητικών Όουεν Πάτερσον, ο οποίος κατηγορήθηκε για lobbying έναντι αμοιβής. Η υποψήφια των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, η Χέλεν Μόργκαν, κέρδισε με διαφορά σχεδόν 6.000 ψήφων τον υποψήφιο των Τόρις, του Συντηρητικού Κόμματος του Μπόρις Τζόνσον.

Οι Τόρις είχαν κερδίσει τη συγκεκριμένη έδρα, στην περιοχή Βόρειο Σρόψιρ, με διαφορά 23.000 ψήφων το 2019, ενώ μέχρι σήμερα κέρδιζαν αδιαλείπτως τη συγκεκριμένη έδρα της κεντρικής Αγγλίας, από τη δημιουργία της εκλογικής περιφέρειας το 1983.

«Απόψε, οι πολίτες στο Βόρειο Σρόψιρ μίλησαν για λογαριασμό του βρετανικού λαού. Το είπαν δυνατά και καθαρά: ‘Μπόρις Τζόνσον, το πάρτι τέλειωσε’», ανέφερε η κυρία Μόργκαν στην επινίκια ομιλία της.

Η, για αρκετούς αναλυτές, ψήφος τιμωρίας των Συντηρητικών καταγράφεται ενώ ο κ. Τζόνσον βάλλεται σε πολλά μέτωπα, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις γύρω από τα πάρτι συνεργατών του στη Ντάουνινγκ Στριτ τα περσινά Χριστούγεννα, όταν επισήμως η χώρα βρισκόταν σε lockdown.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Θείο δώρο» για τους επιστήμονες η πρόσκρουση του πυραύλου στη Σελήνη – Ένα τυχαίο ατύχημα γίνεται σπάνιο επιστημονικό πείραμα
Οι ερευνητές ρίχνουν την προσοχή τους στα πετρώματα και την σκόνη του δορυφόρου - Πάνω από 220 τόνοι συντριμμιών εξοπλισμού βρίσκονται στο φεγγάρι μας
Στιγμιότυπο από τη στιγμή της πρόσκρουσης του πυραύλου της Space X στη Σελήνη (Πηγή φωτογραφίας: video grab
Μασούντ Πεζεσκιάν: Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για συμφωνία – Να μπει τέλος στο «ούτε πόλεμος ούτε ειρήνη»
Αναφερόμενος στις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ομάν, ο Ιρανός πρόεδρος σημείωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης για την αντιμετώπιση πιθανών παραβιάσεων
Ο Πρόεδρος του Ιράν, Masoud Pezeshkian
Οι 6 όροι «φωτιά» του Ιράν στις ΗΠΑ για τα Στενά του Ορμούζ - «Ποτέ δεν θα κάνουμε πίσω, είτε σε πόλεμο είτε σε διαπραγματεύσεις»
«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, τα Στενά του Ορμούζ δεν θα ανοίξουν» προειδοποιεί ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Ζολγκάντρ
Εμπορικά πλοία καθηλωμένα στα Στενά του Ορμούζ 15
CNN: Διπλωματική έξοδο των ΗΠΑ από τον πόλεμο με το Ιράν ζητά ο κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ
Ο πόλεμος έχει φτάσει σε σημείο όπου πολλοί από τους κορυφαίους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας του Τραμπ συμφωνούν με τον στρατηγό Κέιν ότι «η αεροπορική ισχύς έχει τα όριά της»
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Νταν Κέιν