Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Βρετανία: Η χώρα έχασε 417.000 εργάσιμες ημέρες εξαιτίας απεργιών τον Οκτώβριο

Βρετανία: Η χώρα έχασε 417.000 εργάσιμες ημέρες εξαιτίας απεργιών τον Οκτώβριο
Reuters

Η Βρετανία έχασε 417.000 εργάσιμες ημέρες εξαιτίας των απεργιών τον Οκτώβριο. Είναι μάλιστα, ο μεγαλύτερος αριθμός από τον Νοέμβριο του 2011, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Εργαζόμενοι από ένα μεγάλο φάσμα κλάδων κάνουν απεργίες τους τελευταίους μήνες στην Βρετανία, από τους σιδηροδρομικούς υπαλλήλους μέχρι τους εκπαιδευτικούς, τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους και τους δικηγόρους, καθώς οι αυξήσεις μισθών δεν συμβαδίζουν με τον διψήφιο πληθωρισμό.

Απεργίες αναμένεται να πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά μέσα στον Δεκέμβριο με εκτενή προβλήματα να παρατηρούνται σήμερα στους σιδηροδρόμους καθώς οι εργαζόμενοι ξεκινούν 48ωρη απεργία.

Το νοσηλευτικό προσωπικό θα απεργήσει την Πέμπτη για πρώτη φορά στην ιστορία του συνδικάτου.

Τα συνδικάτα επιδιώκουν διψήφιες μισθολογικές αυξήσεις για να συμβαδίζουν με τον πληθωρισμό, ο οποίος τον Οκτώβριο ανήλθε σε 11,1%, ο υψηλότερος των τελευταίων 41 χρόνων.

Η κυβέρνηση ωστόσο, έχει προειδοποιήσει ότι αυτό απλώς θα επιδεινώσει το πρόβλημα.

Ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ δήλωσε σήμερα ότι ενέργειες που κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε υψηλότερες τιμές στην οικονομία το μόνο που κάνουν είναι να εντείνουν τα προβλήματα για όλους και να εμποδίζουν την όποια προοπτική μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις