Κόσμος

Βρετανία: Ισόβια σε 29χρονο που έβαλε βόμβα σε μαιευτήριο για «να σκοτώσει όσες περισσότερες νοσοκόμες μπορούσε»

Κατασκεύασε τον εκρηκτικό μηχανισμό αντιγράφοντας τους δράστες της επίθεσης στον μαραθώνιο της Βοστώνης
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα (21.03.2025) ένας 29χρονος ο οποίος είχε βάλει σε μαιευτήριο στη Βρετανία, βΒόμβα κρυμμένη σε μια χύτρα ταχύτητας με σκοπό «να σκοτώσει όσες περισσότερες νοσοκόμες μπορούσε».

Ο Μοχάμεντ Φαρούκ, που αντλούσε έμπνευση από το Ισλαμικό Κράτος, χαρακτηρίστηκε από το δικαστήριο «μοναχικός λύκος» και όπως αναφέρθηκε, ριζοσπαστικοποιήθηκε μόνος του. Κατασκεύασε τον εκρηκτικό μηχανισμό αντιγράφοντας τους δράστες της επίθεσης στον μαραθώνιο της Βοστώνης, από την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν εκατοντάδες, στις 15 Απριλίου 2013.

Ο Φαρούκ, που ήταν μαθητευόμενος νοσηλευτής, έβαλε στο στόχαστρο τη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Σεντ Τζέιμς στο Λιντς της βόρειας Αγγλίας. Αρχικός του στόχος ωστόσο ήταν μια αμερικανική αεροπορική βάση, στην οποία δεν κατάφερε να μπει λόγω των μέτρων ασφαλείας.

Σύμφωνα με την εισαγγελία ήθελε «να σκοτώσει όσες περισσότερες νοσηλεύτριες μπορούσε» αλλά τον απέτρεψε ένας άνδρας που κάπνιζε το τσιγάρο του έξω από το νοσοκομείο.

«Ήσασταν έτοιμος να διαπράξετε το αδιανόητο, να πυροδοτήσετε μια βόμβα σε ένα νοσοκομείο», είπε η δικαστής απευθυνόμενη στον Μοχάμεντ Φαρούκ, ανακοινώνοντας την ποινή του: ισόβια κάθειρξη, με δικαίωμα αποφυλάκισης έπειτα από 37 χρόνια.

«Η ευθύνη σας δεν μειώνεται από το γεγονός ότι δειλιάσατε και σας μετέπεισε» ένας περαστικός, πρόσθεσε.

Ο Mohammad Farooq στη ρεσεψιόν του Νοσοκομείου
Ο Mohammad Farooq στη ρεσεψιόν του Νοσοκομείου / West Yorkshire Police

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι εισαγγελείς επαίνεσαν το θάρρος αυτού του περαστικού. «Κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και άρχισε να του μιλά, αντί να απομακρυνθεί. Αυτή η απλή πράξη σίγουρα έσωσε πολλές ζωές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μονακό: Η ερωμένη του Ουκρανού ολιγάρχη είναι η γυναίκα που έχασε τα πόδια της στη βομβιστική επίθεση – Νέες αποκαλύψεις
Τραυματίστηκε και ο 13χρονος γιος τους - Η 46χρονη Άννα Νασομπίνα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και δίνει μάχη για τη ζωή της, σε κρίσιμη κατάσταση και ο Βαντίμ Γερμολάεφ - Στο μικροσκόπιο η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας
Η 46χρονη Άννα Νασομπίνα 6
Σαΐντα Μιρζιγέγεβα, η «Ιβάνκα Τραμπ του Ουζμπεκιστάν»: Το φαβορί για την προεδρία που υποδέχθηκε ο Μακρόν στο Ελιζέ
Η 41χρονη Μιρζιγέγεβα, μητέρα τριών παιδιών και επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης του Ουζμπεκιστάν, θεωρείται από τις ισχυρότερες πολιτικές προσωπικότητες της χώρας με πάνω από 2,5 εκατ. followers στο Instagram
Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Σαΐντα Μιρζιγέγεβα
Νέα εξέλιξη στην υπόθεση της μητέρας δημοσιογράφου του NBC: Το FBI λέει ότι και τα τρία σημειώματα για την απαγωγή ήταν fake
Η Νάνσι Γκάθρι εξαφανίστηκε στις 31 Ιανουαρίου από το σπίτι της στην Τούσον της Αριζόνα - Σε ένα από τα μηνύματα, γινόταν λόγος για λύτρα σε κρυπτονομίσματα
Η παρουσιάστρια Σαβάνα Γκάθρι με τη μητέρα της Νάνσι