Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Βρετανία: «Ήταν λάθος το Brexit», απάντησε το 49% των πολιτών της χώρας σε δημοσκόπηση

Βρετανία: «Ήταν λάθος το Brexit», απάντησε το 49% των πολιτών της χώρας σε δημοσκόπηση
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EPA / ΑΠΕ ΜΠΕ

Οι πολίτες της Βρετανίας μετάνιωσαν για το Brexit, που οδήγησε τη χώρα στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το 49% απάντησε σε δημοσκόπηση ότι «ήταν λάθος».

Σε δημοσκόπηση που έκανε στη Βρετανία το ανεξάρτητο think tank «British Future», το 49% απάντησε ότι το Brexit ήταν λάθος, το 15% είπε ότι δεν γνωρίζει και μόνο το 36% είπε ότι η απόφαση για έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν σωστή.

Πέρα από την αλλαγή στάσης των πολιτών της Βρετανίας για την ορθότητα του Brexit, το 52% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση του «British Future» απάντησε ότι θέλει το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει μια στενότερη σχέση και στενότερους δεσμούς με τη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το 12% είπε ότι επιθυμεί μια πιο… μακρινή σχέση με την ΕΕ, ενώ μόνο το 27% απάντησε ότι είναι υπέρ της διατήρησης του Brexit και της διατήρησης του διαζυγίου της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης  61% των πολιτών της Βρετανίας τάσσεται τώρα υπέρ της στενότερης συνεργασίας με την ΕΕ τόσο στο εμπόριο όσο και στην επιστήμη και την έρευνα . Περίπου το 68% υποστηρίζει τη στενότερη συνεργασία για το έγκλημα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την τρομοκρατία, το 57% για τις τελωνειακές ρυθμίσεις και το 57% για τη διεθνή υγεία,

Οι Βρετανοί εξάλλου, έδειξαν στη δημοσκόπηση σε ποσοστό 48% ότι θεωρούν πιο σημαντική για την ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα τη σχέση της χώρας τους με την ΕΕ. Στο ερώτημα αυτό μόλις το 27% απάντησε «ΗΠΑ» και το 25% απάντησε «Κοινοπολιτεία».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις