Κόσμος

Βρετανία: Καταδικάστηκε βουλευτής των Τόρις για σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου

Σε φυλάκιση 18 μηνών καταδικάστηκε σήμερα Δευτέρα (23.5.2022) ο πρώην βουλευτής των Τόρις, Ίμραν Άχμαντ Χαν, καθώς κρίθηκε ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός 15χρονου το 2008, όπως μεταδίδει το εθνικό πρακτορείο του Ηνωμένου Βασιλείου PA Media.

Ο πρώην βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος του Μπόρις Τζόνσον είχε παραιτηθεί από το αξίωμά του τον περασμένο μήνα, επειδή το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τη σεξουαλική κακοποίηση, μια κατηγορία που ο ίδιος αρνείται επανειλημμένα.

Ο Χαν εκπροσωπούσε την περιφέρεια του Γουέικφιλντ, στη βόρεια Αγγλία. Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου βουλευτή της περιφέρειας είναι προγραμματισμένες για τις 23 Ιουνίου.

Όταν ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από τη βουλευτική έδρα, ο 48χρονος Χαν είπε επίσης ότι «αποσύρεται από τον πολιτικό βίο».

Μάλιστα, τις πρώτες ημέρες που είχε γίνει γνωστή η υπόθεση, ο Ίμραν Άχμαντ Χαν είχε διαψεύσει «κατηγορηματικά αυτήν την κατηγορία» που χρονολογείται πριν από 14 χρόνια. «Το να κατηγορούμαι για κάτι που δεν έκανα είναι σοκαριστικό, είναι τραυματικό», έγραφε, δηλώνοντας αποφασισμένος «να αποδείξει την αθωότητά του».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν: Τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να αρθεί ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ
«Η προσέγγιση στα Στενά του Ορμούζ θα θεωρηθεί συνεργασία με τον εχθρό και το πλοίο που παραβιάζει την απαγόρευση θα γίνει στόχος», λέει το ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης
FILE PHOTO: Oil tankers pass through the Strait of Hormuz, December 21, 2018. REUTERS/Hamad I Mohammed/File Photo
Δύο πλοία με ινδική σημαία δέχτηκαν επίθεση στα Στενά του Ορμούζ, επιβεβαιώνει η κυβέρνηση της Ινδίας
Ο πρέσβης του Ιράν στο Νέο Δελχί κλήθηκε σε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ΥΠΕΞ της Ινδίας μετέφερε τη βαθιά ανησυχία της για το περιστατικό
Τάνκερ και πλοία στα Στενά του Ορμούζ