Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Βρετανία – Κορονοϊός: 406 νεκροί, ο χαμηλότερος ημερήσιος αριθμός από τον Δεκέμβριο

Βρετανία – Κορονοϊός: 406 νεκροί, ο χαμηλότερος ημερήσιος αριθμός από τον Δεκέμβριο

Ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό στην Βρετανία που καταγράφεται τις τελευταίες 24 ώρες έπεσε σε 406 σήμερα από 587 χθες Κυριακή, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 28 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης.

Ο αριθμός των ατόμων που διαγνώσθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο μειώθηκε σε 18.607, ο χαμηλότερος από τις 15 Δεκεμβρίου.

Τόσο οι θάνατοι όσο και οι θετικές διαγνώσεις συνήθως κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα τις Δευτέρες συγκριτικά με άλλες ημέρες της εβδομάδας.

Παράλληλα 9,296 εκατομμύρια έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού, από 8,977 εκατομμύρια την προηγούμενη ημέρα.

Ενισχύεται η εκστρατεία των μαζικών τεστ 

Η Βρετανία θα ενισχύσει την εκστρατεία πραγματοποίησης μαζικών διαγνωστικών τεστ σε ολόκληρη την χώρα, περιλαμβανομένου του Λονδίνου, μετά τον εντοπισμό αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων που συνδέονται με την νοτιοαφρικανική παραλλαγή του κορονοϊού.

Το βρετανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι συνιστάται σε κάθε άτομο ηλικίας άνω των 16 ετών σε περιοχές του Λονδίνου, στην κεντρική, την ανατολική, την νοτιοανατολική και την βορειοδυτική Αγγλία να κάνει αυτήν την εβδομάδα τεστ, ανεξαρτήτως αν παρουσιάζει συμπτώματα.

Η Υγειονομική Υπηρεσία της Αγγλίας έχει εντοπίσει 105 κρούσματα της παραλλαγής του κορονοϊού που εντοπίσθηκε αρχικά στην Νότια Αφρική από τις 22 Δεκεμβρίου. Ολα τα κρούσματα και οι επαφές έχουν ιχνηλατηθεί, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Υγείας.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις