Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Βρετανία – Κορονοϊός: Οδήγησε επί 13 ώρες για να εμβολιάσει την 9χρονη κόρη της

Βρετανία – Κορονοϊός: Οδήγησε επί 13 ώρες για να εμβολιάσει την 9χρονη κόρη της

Μια μητέρα από τη Βρετανία αποφάσισε να εμβολιάσει την 9χρονη κόρη της από τον κορονοϊο για να την προστατεύσει πάση θυσία και παρά το γεγονός ότι η Βρετανία έχει θέσει κριτήρια για τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 12 ετών.

Σύμφωνα με το BBC, η μητέρα ήταν αποφασισμένη να εμβολιάσει την κόρη της κατά του κορονοϊού και γι’αυτό ταξίδεψε από τη Βρετανία στην Ιταλία. Αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να προστατέψει το «πολυτιμότερο πράγμα στον κόσμο» όπως είπε.

Στη Βρετανία ο εμβολιασμός των παιδιών κάτω των 12 ετών επιτρέπεται μόνο για όσα παιδιά θεωρούνται ευάλωτα, καθώς οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα παιδιά έως 11 ετών δεν διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο από τον κορονοϊό.

Η μητέρα, Άλις Κολούμπο, με ιταλική υπηκοότητα, δήλωσε στο BBC ότι προτιμά να ρισκάρει με ένα εμβόλιο για το οποίο η επιστήμη γνωρίζει αρκετά, παρά με έναν ιό που η επιστημονική κοινότητα γνωρίζει ελάχιστα.

Πρόσθεσε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για τις επιπτώσεις του μακροχρόνιου Covid.

Κατέληξε λέγοντας: «Γιατί να μην προστατεύσω το πιο πολύτιμο πράγμα στον κόσμο για μένα, την κόρη μου, και να ρισκάρω να έρθει σε πέντε, 10, 15 χρόνια και να μου πει: “Μαμά έχω καρδιολογικά προβλήματα, έχω προβλήματα με τον εγκέφαλο, τους πνεύμονες, γιατί δεν έκανες ό,τι μπορούσες για να με προστατεύσεις;”»

Μάλιστα, οδήγησε επί 13 ώρες για να μη συγχρωτιστεί με άλλους επιβάτες σε αεροδρόμια και αεροπλάνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις