Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Βρετανία: Ξεκίνησαν οι ανακρίσεις για το Partygate, το σκάνδαλο με τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown

Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Τις ανακρίσεις μαρτύρων στο πλαίσιο των ερευνών για το «Partygate», το σκάνδαλο που έχει ταράξει τη Βρετανία για τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown και πανδημίας, ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα (21.3.2022) η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Στο επίκεντρο της αστυνομικής έρευνας είναι 12 συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Ντάουνινγκ Στριτ, μετά από μια εσωτερική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, από την οποία προέκυψε ότι το προσωπικό του Μπόρις Τζόνσον συμμετείχε σε πάρτι με αλκοόλ, με τον Βρετανό πρωθυπουργό να παρευρίσκεται, μάλιστα, σε ορισμένες από τις εκδηλώσεις αυτές, εν μέσω lockdown και πανδημίας.

«Οι ντετέκτιβ που ερευνούν καταγγελίες για παραβιάσεις των κανονισμών Covid-19 στη Ντάουνινγκ Στριτ και στο Ουάιτχολ έχουν αρχίσει να παίρνουν συνεντεύξεις από ανθρώπους, ως μάρτυρες, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών τους», ανέφερε η Met σε ανακοίνωσή της.

Περισσότερα από 100 ερωτηματολόγια έχουν σταλεί για την έρευνα, με τις αρχικές απαντήσεις να βοηθούν στον εντοπισμό περαιτέρω ατόμων στα οποία είχαν σταλεί ερωτηματολόγια. Ένας από αυτούς που έλαβαν ένα τέτοιο ερωτηματολόγιο, ήταν και ο Μπόρις Τζόνσον.

Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν εκτεταμένη οργή και ορισμένοι πολιτικοί στο κόμμα του ίδιου του πρωθυπουργού ενώθηκαν με την αντιπολίτευση, καλώντας τον να παραιτηθεί. Πολλοί εστίαζαν στο γεγονός ότι γίνονταν πάρτι και τα κυβερνητικά στελέχη διασκέδαζαν, ενώ οι πολίτες δεν μπορούσαν να πάνε στις κηδείες ή να αποχαιρετήσουν τους αγαπημένους τους ανθρώπους που πέθαιναν στα νοσοκομεία, λόγω του lockdown που επιβλήθηκε για την αναχαίτιση του κορονοϊού.

Ωστόσο, καθώς η προσοχή έχει μετατοπιστεί στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ορισμένοι, όπως ο ηγέτης των Συντηρητικών στη Σκωτία Ντάγκλας Ρος, απέσυραν αυτό το κάλεσμα, λέγοντας ότι το ενδιαφέρον όλων πρέπει να είναι στον πόλεμο.

Η αστυνομία είπε ότι δεν έχει ακόμη παραπέμψει κανένα άτομο για επιβολή προστίμου, που βεβαιώνεται σε άτομα που έχουν παραβιάσει τους κανόνες για την COVID.

Ανέφερε ότι η έρευνα προχωρήσει όσο το δυνατόν συντομότερα, αλλά δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις