Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Βρετανία: Με φριτέζες αέρος προσπαθούν να μειώσουν τα έξοδά τους οι πολίτες

Βρετανία: Με φριτέζες αέρος προσπαθούν να μειώσουν τα έξοδά τους οι πολίτες
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Οι Βρετανοί ψάχνουν συνεχώς τρόπους να αντιμετωπίσουν την αύξηση του κόστους ζωής και στρέφονται σε προϊόντα με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Οι φριτέζες αέρος και οι πολυμάγειρες μάλιστα έχουν την… τιμητική τους στην Βρετανία, αφού αυξάνεται η πώλησή τους σύμφωνα με τον όμιλο σούπερ μάρκετ, Asda.

Σύμφωνα με τον όμιλο, καταγράφεται αύξηση 320% στις πωλήσεις μέσα σε ένα χρόνο στις φριτέζες αέρος στην Βρετανία, ενώ ως προς τους πολυμάγειρες οι πωλήσεις έχουν υπερδιπλασιαστεί. Και οι δύο ηλεκτρικές συσκευές καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τους παραδοσιακούς φούρνους που έχουν μεγαλύτερο κόστος.

Όπως είπε η Asda, η οποία αντιπαρέβαλε τα στοιχεία της με το Κέντρο για την Έρευνα στην Οικονομία και στις Επιχειρήσεις, προκύπτει ότι οι οικογένειες στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν τον Σεπτέμβριο κατά 162 ευρώ φτωχότερες σε σχέση με τον περυσινό Σεπτέμβριο κυρίως εξαιτίας των ακριβότερων λογαριασμών κοινής ωφελείας, με τις τιμές του φυσικού αερίου να είναι κατά 95,7% υψηλότερες και του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 54%.

Οι καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώνουν τις δαπάνες τους, καθώς ο πληθωρισμός έχει φθάσει στο 10%, ενώ αναμένεται να ζοριστούν περαιτέρω μέσα στο 2023 δεδομένου ότι ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ προανήγγειλε ότι δεν θα υιοθετήσει μέτρα μείωσης των φόρων που είχε προγραμματίσει η πρώην πρωθυπουργός Λιζ Τρας.

Ο όμιλος Asda ανακοίνωσε ότι η εικόνα του εισοδήματος των νοικοκυριών εξαρτάται κατά πολύ από τη διαχείριση της κυβέρνησης ως προς την ενεργειακή ακρίβεια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις