Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βρετανία: Με ισόβια χωρίς δικαίωμα αποφυλάκισης απειλείται ο χειρότερος βιαστής στην ιστορία

Βρετανία: Με ισόβια χωρίς δικαίωμα αποφυλάκισης απειλείται ο χειρότερος βιαστής στην ιστορία

Οι εισαγγελικές αρχές στη Βρετανία άσκησαν έφεση στην απόφαση με την οποία ο φοιτητής από την Ινδονησία καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με ελάχιστη περίοδο κράτησης τα 30 χρόνια.

Ο χειρότερος βιαστής στην ιστορία έχει καταγραφεί στη Βρετανία, ο 36χρονος Ρέινχαρντ Σινάγκα καταδικάστηκε στις 6 Ιανουαρίου, αφού κρίθηκε ένοχος για βιασμούς, απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση σε βάρος 48 ανδρών την περίοδο 2015-2017.

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο αριθμός των θυμάτων, του μεγαλύτερου βιαστή στην ιστορία στη Βρετανία, τα οποία βιντεοσκοπούσε με το κινητό τηλέφωνό του, είναι πολύ μεγαλύτερος, φτάνοντας τους 200 άνδρες. Οι 70 από αυτούς δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι τώρα αλλά οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες.

«Αφού εξέτασα προσεκτικά» την υπόθεση «αποφάσισα να προσφύγω στο Εφετείο», ανέφερε σήμερα ο γενικός εισαγγελάς Τζέφρι Κοξ. Ο Σινάγκα κινδυνεύει πλέον να καταδικαστεί σε ισόβια χωρίς δικαίωμα αποφυλάκισης, μια ποινή που συνήθως επιβάλλεται σε ανθρωποκτονίες ιδιαζόντως απεχθείς.

Click4more: Βρετανία: “Τιμωρήθηκε όπως του άξιζε”, λέει ο πατέρας του βιαστή με το αγγελικό πρόσωπο

Ο δικηγόρος του 36χρονου, ο Ρίτσαρντ Λίτλερ, εξήγησε ότι στο δικαστήριο του Μάντσεστερ, που εξέτασε την υπόθεση σε πρώτο βαθμό, δεν ζητήθηκε η επιβολή των ισοβίων χωρίς δικαίωμα αποφυλάκισης και επισήμανε ότι δεν έχει επιβληθεί ποτέ τέτοια ποινή για άλλο αδίκημα πέραν της ανθρωποκτονίας.

Οι φοιτητής προσέγγιζε τα θύματά του παριστάνοντας τον «καλό Σαμαρείτη». Επέλεγε νεαρούς άνδρες σε κατάσταση μέθης που εντόπιζε έξω από κέντρα διασκέδασης στο Μάντσεστερ. Προσφερόταν να τους φιλοξενήσει ή να τους κεράσει ένα ποτό και τους νάρκωνε για να τους βιάσει. Τον κατήγγειλε τελικά ένας 18χρονος ο οποίος συνήλθε από τη νάρκωση και κατάφερε να ξεφύγει, παίρνοντας μαζί τους και το κινητό τηλέφωνο του δράστη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις