Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Βρετανία: Νέο ασύλληπτο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού – Ανακοινώνεται lockdown Μαρτίου

Ιαπωνία

Η Βρετανία κατέγραψε σήμερα, Δευτέρα 04.01.2021 ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19, στα 58.784 και επιπλέον 407 θανάτους, εντός 28 ημερών έπειτα από ένα θετικό τεστ νέου κορονοϊού.

Οι αριθμοί αυτοί συγκρίνονται με τα 54.990 νέα κρούσματα και τους 454 νέους θανάτους που ανακοινώθηκαν χθες.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοινώνει νέα μέτρα για την Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα απευθύνει το βράδυ της Δευτέρας, 04.01.2021, τηλεοπτικό διάγγελμα για να ανακοινώσει νέους περιορισμούς στην Αγγλία, παρόμοιους με εκείνους που επιβλήθηκαν όταν η πανδημία έπληξε τη χώρα τον Μάρτιο, όπως μεταδίδει το BBC.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού, που είχε ως αποτέλεσμα να διατυπωθούν εκκλήσεις για την επιβολή αυστηρού λοκντάουν, σύμφωνα με τη Ντάουνινγκ Στριτ.

Click4more: Πως θα ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου – Τι θα συμβεί με Γυμνάσια και Λύκεια

«Η εξάπλωση της νέας μετάλλαξης της Covid-19 έχει οδηγήσει στην ταχεία κλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Ο πρωθυπουργός είναι σαφής για το γεγονός ότι επιπλέον μέτρα πρέπει να ληφθούν. (…) Θα τα ανακοινώσει το βράδυ», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του.

Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν κλείσιμο των σχολείων για τους περισσότερους μαθητές, ενώ θα ζητηθεί από τους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι εκτός αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους μέσω τηλεργασίας ή ανήκουν σε κατηγορίες εργαζομένων που παρέχουν αναγκαίες υπηρεσίες, αναφέρει το BBC, προσθέτοντας πως τα μέτρα θα ισχύουν από τα μεσάνυχτα.

Οι ανακοινώσεις από τον Μπόρις Τζόνσον αναμένονται στις 22.00 ώρα Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις