Κόσμος

Βρετανία: «Ο Κιρ Στάρμερ θα παραιτηθεί αν κατηγορηθεί ότι συμμετείχε σε πάρτι εν μέσω περιορισμών»

Αν διαπιστωθεί από την αστυνομία της Βρετανίας ότι ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα του κορονοϊού για να συμμετάσχει σε πάρτι, τότε ο ίδιος θα παραιτηθεί.

Σύμφωνα με το Sky News, ο Κιρ Στάρμερ προτίθεται να παραιτηθεί αν διαπιστωθεί ότι συμμετείχε σε πάρτι κατά τη διάρκεια της ισχύς των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί στη Βρετανία για την αναχαίτιση του κορονοϊού ενώ ο ίδιος είχε ζητήσει ειδική έρευνα κατά του Μπόρις Τζόνσον για τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ την ίδια χρονική περίοδο, που έμειναν γνωστά ως Partygate.

«Είμαι απολύτως ξεκάθαρος ότι δεν παραβιάστηκε κανένας νόμος. Τηρούνταν (οι νόμοι) πάντα» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο ίδιος, προσθέτοντας ότι απλώς έφαγε κάτι αργά το βράδυ, αφού τελείωσε τη δουλειά του.

«Όμως αν η αστυνομία αποφασίσει να μου κόψει πρόστιμο, φυσικά θα κάνω το σωστό και θα παραιτηθώ», πρόσθεσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο οποίος έχει ζητήσει πολλές φορές την παραίτηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον επειδή παραβίασε το lockdown.

Η Άντζελα Ράινερ, η αντιπρόεδρος του κόμματος, ανέφερε επίσης σε μια ανακοίνωσή της ότι θα υποβάλει την παραίτησή της αν της κόψουν πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων.

Όπως ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή, ένα βίντεο που χρονολογείται από τον Απρίλιο του 2021 τον δείχνει να πίνει μπίρα με άλλους πολιτικούς σε κλειστό χώρο, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης που πραγματοποίησε στη βορειοανατολική Αγγλία, το οποίο ονομάστηκε ως beergate.

Ο Στάρμερ, που διατέλεσε στο παρελθόν γενικός εισαγγελέας της Βρετανίας, είχε ζητήσει την παραίτηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και του υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σούνακ αφού τους επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή συμμετείχαν σε ένα πάρτι γενεθλίων στην Ντάουνινγκ Στριτ, τον Ιούνιο του 2020.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός στην Τζαμάικα για τον τυφώνα Melissa τον ισχυρότερο στην ιστορία της χώρας, θα χτυπήσει με ανέμους 280 χιλιόμετρα την ώρα - Τρεις οι νεκροί
Οχυρώνεται η Τζαμάικα καθώς ο τυφώνας Melissa απειλεί να προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις - Δείτε live εικόνα από το Κίνγκστον
Ο τυφώνας Melissa πλησιάζει στο Κίνγκστον της Τζαμάικα
Ανανεώθηκε πριν 34 λεπτά
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταγγέλλει την «υβριδική επίθεση» από τη Λευκορωσία ενάντια στη Λιθουανία
Η πρωθυπουργός της Λιθουανίας, Ίνγκα Ρουγκινιένε δήλωσε ότι η χώρα της θα αρχίσει να καταρρίπτει τα μπαλόνια των διακινητών μπαλονιών διακινητών τσιγάρων και ηλίου στον εναέριο χώρο της
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Βίντεο από τη στιγμή του ισχυρού σεισμού των 6,1 Ρίχτερ στην Τουρκία - Κτίρια κατέρρευσαν και υπέστησαν σοβαρές ζημιές
Ομάδες έκτακτης ανάγκης στάλθηκαν στην περιοχή και είναι επί ποδός κάνοντας απολογισμό των ζημιών - Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί 19 τραυματίες, ωστόσο δεν έχουν υπάρξει αναφορές για νεκρούς
Καταστροφές από το ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου στη δυτική Τουρκία