Κόσμος

Βρετανία: Ο Τζέρεμι Χαντ αντιμέτωπος με τον Μπόρις Τζόνσον για την πρωθυπουργία

Στον τελευταίο και καθοριστικό γύρο των προκριματικών εκλογών για την πρωθυπουργία θα βρεθούν αντιμέτωποι ο Μπόρις Τζόνσον και Τζέρεμι Χαντ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο νυν υπουργός Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ, θα είναι ο αντίπαλος του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, στην τελική αναμέτρηση για την θέση του επόμενου επικεφαλής του Συντηρητικού κόμματος και πρωθυπουργού, που θα γίνει τον επόμενο μήνα.

Ο Τζέρεμι Χαντ επικράτησε στην πέμπτη και τελευταία αναμέτρηση, στην οποία ψηφίζουν οι βουλευτές του κόμματος, του υπουργού Περιβάλλοντος, Μάικλ Γκοβ, με μόλις δύο ψήφους διαφορά, καθώς έλαβαν 77 και 75, αντίστοιχα. Ο Μπόρις Τζόνσον έλαβε 162 ψήφους.

Στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας διαδοχής, οι δύο αντίπαλοι θα απευθυνθούν με προεκλογικές καμπάνιες στην βάση του κόμματος, προσπαθώντας να κερδίσουν την υποστήριξη των 160.000 μελών του κόμματος, που θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο.

Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί την εβδομάδα που ξεκινά στις 22 Ιουλίου, ενώ ήδη ο αρμόδιος κοινοβουλευτικών υποθέσεων των Συντηρητικών ανακοίνωσε ότι η θερινή διακοπή των εργασιών του κοινοβουλίου θα ξεκινήσει στις 25 Ιουλίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μαρκ Ρούτε στον Λευκό Οίκο για να «μαλακώσει» τον Ντόναλντ Τραμπ και να φτιάξει τις σχέσεις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ, που επικρίνει εδώ και καιρό το ΝΑΤΟ, το οποίο έχει αποκαλέσει και «χάρτινη τίγρη», έχει εξοργιστεί από την απροθυμία μελών της Συμμαχίας να στηρίξουν τις ΗΠΑ στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή
Ο Μαρκ Ρούτε με τον Ντόναλντ Τραμπ
Η Ευρώπη «φλέγεται» από πρωτοφανές κύμα καύσωνα: Σε «κόκκινο» συναγερμό πολλές χώρες, 46 οι θάνατοι
Η Γαλλία είναι η χώρα που έχει χτυπηθεί περισσότερο από τον καύσωνα, καθώς εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών τουλάχιστον 40 θάνατοι καταγράφονται από πνιγμούς και θερμοπληξία
Κύμα καύσωνα χτυπά την Ευρώπη