Πέμπτη, 22 Φεβ.
11oC Αθήνα

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο
Φωτογραφία: Reuters

Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, όπως ανακοίνωσε το Παλάτι. Βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο πρίγκιπας Χάρι επικοινώνησε με τον πατέρα του και επιστρέφει εσπευσμένα στη Βρετανία.

«Πάγωσε» τη Βρετανία η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ, στην οποία ενημερώνει ότι ο 75χρονος βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο και σήμερα (05.02.2024) άρχισε “τακτικές θεραπείες” στο Λονδίνο. 

Ο βασιλιάς Κάρολος υποβλήθηκε πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση στον προστάτη, ωστόσο -σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση- ο καρκίνος δεν εντοπίστηκε εκεί. 

«Ο βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή τους, η οποία κατέστη δυνατή, χάρη στην πρόσφατη επέμβαση του στο νοσοκομείο. Παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατό. Η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού, για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που έχουν προσβληθεί από καρκίνο».

Εκπρόσωπος του παλατιού ανέφερε: «Η Αυτού Μεγαλειότητα έχει υποβληθεί σε θεραπεία για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη. Κατά τη διάρκεια αυτής της επέμβασης, υπήρξε εύρημα που προκάλεσε ανησυχία και στη συνέχεια διαγνώστηκε ως μια μορφή καρκίνου. Αυτή η δεύτερη πάθηση θα λάβει τώρα την κατάλληλη θεραπεία».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις