Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Βρετανία: Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε την αποπομπή του από την κυβέρνηση της Λιζ Τρας

Βρετανία: Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε την αποπομπή του από την κυβέρνηση της Λιζ Τρας
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Την αποπομπή του από την κυβέρνηση της Λιζ Τρας επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Κουάζι Κουάρτενγκ, και αποτελεί τον τρίτο υπουργό Οικονομικών που αποχωρεί μόλις φέτος από την κυβέρνηση, εν μέσω μιας ολοένα αυξανόμενης πολιτικής και οικονομικής κρίσης στη χώρα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Κουάζι Κουάρτενγκ, δημοσίευσε στο Twitter την επιστολή του προς τη Λιζ Τρας, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «μου ζητήσατε να κάνω στην άκρη ως υπουργός σας των Οικονομικών. Δέχθηκα».

Η απομάκρυνσή του έρχεται μετά τη μετάδοση της είδησης από το BBC και τις πληροφορίες των ΜΜΕ, οι οποίες ανέφεραν ότι αποπέμφθηκε πριν από μια συνέντευξη Τύπου της Λιζ Τρας, κατά την οποία αναμένεται να καταργήσει τμήματα του οικονομικού πακέτου της κυβέρνησης, προσπαθώντας να επιβιώσει από την πολιτική αναταραχή και την αναταραχή στις αγορές που καθηλώνουν τη Βρετανία.

«Είναι σημαντικό τώρα να προχωρήσουμε μπροστά για να υπογραμμίσουμε τη δέσμευση της κυβέρνησης στη δημοσιονομική πειθαρχία. Το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Σχέδιο είναι κρίσιμης σημασίας για αυτό τον σκοπό, και ανυπομονώ να υποστηρίξω εσάς και τον διάδοχό μου προκειμένου να το επιτύχουμε από τα πίσω έδρανα», του κοινοβουλίου, είπε ο Κουάζι Κουάρτενγκ.

«Θέσατε πρώτο το εθνικό συμφέρον»

Ο Κουάζι Κουάρτενγκ έθεσε πρώτο το εθνικό συμφέρον, δήλωσε η Λιζ Τρας για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ο οποίος αποπέμφθηκε από την κυβέρνησή της έπειτα από λιγότερο από έξι εβδομάδες στον θώκο.

«Εκτιμώ βαθιά την απόφαση που λάβατε σήμερα. Θέσατε πρώτο το εθνικό συμφέρον», ανέφερε η Τρας σε μια επιστολή προς τον Κουάρτενγκ.

«Γνωρίζω ότι θα συνεχίσετε να υποστηρίζετε την αποστολή που μοιραζόμαστε για χαμηλή φορολογία, υψηλούς μισθούς, οικονομία μεγάλης ανάπτυξης», ανέφερε στην επιστολή της προς τον Κουάρτενγκ η Λιζ Τρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις