Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Βρετανία: Οριστικοποιήθηκε η απαγγελία κατηγοριών σε 5 Βούλγαρους για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Βρετανία: Οριστικοποιήθηκε η απαγγελία κατηγοριών σε 5 Βούλγαρους για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Οι βρετανικές εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ενέκριναν την απαγγελία κατηγοριών εναντίον πέντε Βουλγάρων υπηκόων που κατηγορούνται ότι διενεργούσαν κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας για σχεδόν τρία χρόνια.

Οι τρεις άνδρες και οι δύο γυναίκες, ηλικίας μεταξύ 29 και 45 ετών, κατηγορούνται για «συνωμοσία με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που θα ήταν άμεσα ή έμμεσα χρήσιμες σε εχθρό», την περίοδο μεταξύ της 30ής Αυγούστου του 2020 και της 8ης Φεβρουαρίου του 2023, ανακοίνωσε η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος (CPS).

Οι φερόμενοι ως κατάσκοποι είναι οι Ορλίν Ρούσεφ, 45 ετών, Μπίζερ Τζαμπάζοφ, 41 ετών, Κατρίν Ιβανόβα, 31 ετών, Ιβάν Στογιάνοφ, 31 ετών και Βάνια Καμπέροβα, 29 ετών, όλοι Βούλγαροι υπήκοοι που ζούσαν στο Λονδίνο και το Νόρφολκ.

Αναμένεται να παρουσιαστούν στο δικαστήριο του Ουεστμίνστερ στις 26 Σεπτεμβρίου.

«Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν έπειτα από έρευνα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας», δήλωσε ο Νικ Πράις, επικεφαλής του Τμήματος Ειδικού Εγκλήματος και Αντιτρομοκρατίας της CPS. «Η ποινική διαδικασία κατά των πέντε ατόμων είναι ενεργή και ο καθένας τους έχει το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη».

Εναντίον των Ρούσεφ, Τζαμπάζοφ και Ιβανόβα είχαν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες τον Φεβρουάριο για αδικήματα σχετικά με έγγραφα ταυτότητας, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η CPS.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις