Κόσμος

Βρετανία: Πάνω από 1.000 παιδιά έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στην πόλη Τέλφορντ

Περισσότερα από 1.000 παιδιά στην πόλη Τέλφορντ της Βρετανίας έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από το 1989 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε μια νέα ανεξάρτητη έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας την Τρίτη. Δάσκαλοι αποθαρρύνονταν να καταγγείλουν περιστατικά, ενώ οι Αρχές «φοβόταν» ότι η διερεύνηση τους ενδεχομένως να προκαλούσε… φυλετικές εντάσεις. 

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται ύστερα από έρευνα της βρετανικής εφημερίδας Sunday Mirror για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων από τα χρόνια του 1980. Η ποινική διερεύνηση που ακολούθησε επιβεβαίωσε τις υποθέσεις και διαπίστωσε ότι η κακοποίηση επετράπη να συνεχιστεί επειδή κατηγορήθηκαν τα παιδιά αντί για τους δράστες.

Μεταξύ άλλων, δάσκαλοι αποθαρρύνονταν να καταγγείλουν περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ η αστυνομία φοβήθηκε ότι η έρευνα σε βάρος ορισμένων από τους φερόμενους ως δράστες, που ήταν ασιατικής καταγωγής, θα πυροδοτούσε φυλετικές εντάσεις, σύμφωνα με την έκθεση.

«Αμέτρητα παιδιά δέχτηκαν σεξουαλικές επιθέσεις και βιάστηκαν», τόνισε ο Τομ Κράουδερ, επικεφαλής της έρευνας. Επικαλούμενος μαρτυρίες πολλών θυμάτων, είπε ότι ορισμένοι άνδρες τα πλησίαζαν με σκοπό να κερδίσουν σταδιακά την εμπιστοσύνη τους και όταν πετύχαιναν τον στόχο τους τα εκμεταλλεύονταν για να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους.

Η αστυνομία της περιοχής ζήτησε συγγνώμη για την αποτυχία της να αποτρέψει αυτά τα εγκλήματα, ενώ οι τοπικές αρχές ζήτησαν συγγνώμη από τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Η υπόθεση προστίθεται σε σειρά φρικιαστικών περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης στη Βρετανία. Το 2014, άλλη ανεξάρτητη έρευνα είχε αποκαλύψει ότι περίπου 1.400 παιδιά σε αγγλική πόλη είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ ο διάσημος τηλεπαρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός Τζίμι Σάβιλ αποκαλύφθηκε μετά τον θάνατό του, το 2011, ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά περισσότερα από 500 παιδιά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν: Το «σκωτσέζικο ντους» για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ και οι νέες απειλές στις ΗΠΑ – Επιμένει στον ναυτικό αποκλεισμό ο Τραμπ
Την ώρα που η Τεχεράνη παίρνει πίσω το άνοιγμα της σημαντικής θαλάσσιας οδού, ο Αμερικανός πρόεδρος καλεί έκτακτη σύσκεψη για τις νέες απειλές των Φρουρών τις Επανάστασης που κάνουν λόγο για παραβίαση της εκεχειρίας
Cargo vessels congestion blocking maritime traffic in the Strait of Hormuz, tankers and container cargo ships clustered in aerial 3D illustration render. Strategic maritime chokepoint linking the Persian Gulf and Gulf of Oman. Global trade dependency, export logistics, freight transport, supply chain vulnerability, geopolitical tension 3D
Ιράν: Τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να αρθεί ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ
«Η προσέγγιση στα Στενά του Ορμούζ θα θεωρηθεί συνεργασία με τον εχθρό και το πλοίο που παραβιάζει την απαγόρευση θα γίνει στόχος», λέει το ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης
FILE PHOTO: Oil tankers pass through the Strait of Hormuz, December 21, 2018. REUTERS/Hamad I Mohammed/File Photo
Δύο πλοία με ινδική σημαία δέχτηκαν επίθεση στα Στενά του Ορμούζ, επιβεβαιώνει η κυβέρνηση της Ινδίας
Ο πρέσβης του Ιράν στο Νέο Δελχί κλήθηκε σε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ΥΠΕΞ της Ινδίας μετέφερε τη βαθιά ανησυχία της για το περιστατικό
Τάνκερ και πλοία στα Στενά του Ορμούζ