Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Βρετανία: Παραιτήθηκε η συνεργάτιδα του Μπόρις Τζόνσον που έκανε πλάκα για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή εν μέσω lockdown

Μπόρις Τζόνσον
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟY REUTERS

Την παραίτησή της υπέβαλε σήμερα η πρώην εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν να αστειεύεται και να γελάει για το χριστουγεννιάτικο πάρτι που οργανώθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ πέρσι, κατά παράβαση των περιοριστικών κανόνων για την Covid-19.

«Υπέβαλα την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό», ανέφερε, με δάκρυα στα μάτια, η Αλέγκρα Στράτον, αφού ζήτησε συγγνώμη από τους Βρετανούς και εξήγησε ότι θα μετανιώνει «για όλη της τη ζωή» για τα όσα είπε, προκαλώντας πολιτική θύελλα.

Η Στράτον ήταν εκπρόσωπος Τύπου όταν γυρίστηκε το επίμαχο βίντεο, τον Δεκέμβριο του 2020. Πιο πρόσφατα, ήταν εκπρόσωπος του Τζόνσον για την COP26.

Στο βίντεο αυτό η Στράτον έκανε «πρόβα» με το προσωπικό του πρωθυπουργικού γραφείου ενόψει της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Εμφανίστηκε να γελάει και να κάνει αστεία για αυτή τη γιορτή, την περίοδο που εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη Βρετανία δεν επιτρεπόταν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με συγγενείς και φίλους ή ακόμη και να αποχαιρετίσουν αγαπημένα τους πρόσωπα που ήταν ετοιμοθάνατα.

«Κατανοώ τον θυμό και την απογοήτευση που αισθάνονται οι άνθρωποι. Σε όλους εσάς που χάσατε αγαπημένους σας, που βιώσατε ανυπόφορη μοναξιά και αγωνιστήκατε για τις δουλειές σας… Λυπάμαι ειλικρινά και σήμερα το απόγευμα υποβάλλω την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό», είπε η Στράτον.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις