Κόσμος

Βρετανία: «Παραλύει» λόγω απεργίας το μεγαλύτερο εμπορευματικό λιμάνι

Η απεργία που διεξάγεται με μισθολογικά αιτήματα στο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευμάτων της Βρετανίας θα έχει ως αποτέλεσμα «σοβαρές διαταραχές» στην εφοδιαστική αλυσίδα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του συνδικάτου Unite.

Η οκταήμερη κινητοποίηση, που άρχισε την Κυριακή, στο λιμάνι του Φίλιξστοου, στην ανατολική Αγγλία, «θα μπορούσε να τελειώσει σήμερα το απόγευμα, αν η εργοδοσία δεχθεί να μας συναντήσει για αληθινές διαπραγματεύσεις», υπογράμμισε ο Ρόμπερτ Μόρτον, επικεφαλής του εφοδιαστικού κλάδου του συνδικάτου.

Αν όμως αυτό δεν γίνει, «η εφοδιαστική αλυσίδα θα υποστεί σοβαρές διαταραχές. Είναι μία από τις λυπηρές συνέπειες τέτοιων καταστάσεων», πρόσθεσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News.

Τα μέλη του Unite ζητούν μισθολογικές αυξήσεις «τουλάχιστον ίσες με το ρυθμό του πληθωρισμού», ενώ οι εργοδότες πρότειναν 7%, όπως είπε.

«Αν δεν πετύχουμε τους σκοπούς μας, θα υπάρξουν και άλλες απεργίες», προειδοποίησε.

Ο πληθωρισμός έφθασε τον Ιούλιο το 10,1% σε διάστημα έτους και μπορεί τον Οκτώβριο να ξεπεράσει το 13%, ποσοστό που είναι το υψηλότερο σε χώρα της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών.

Είναι η πρώτη απεργία που γίνεται από το 1989 στο λιμάνι αυτό, το οποίο διαχειρίζεται περίπου τέσσερα εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια το χρόνο.

Σύμφωνα με σημερινό σημείωμα της εταιρείας χρηματοοικονομικών αναλύσεων Hargreaves Lansdown, το Φίλιξστοου «είναι ένα ουσιώδες γρανάζι στις εμπορικές επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και μια οκταήμερη απεργία υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει σε προβλήματα εφοδιασμού των σούπερ-μάρκετ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φάρμακο για το Πάρκινσον οδήγησε Βρετανό δικηγόρο σε υπεξαίρεση 600.000 λιρών και εθισμό σε πορνό, αντίκες και συνόδους πολυτελείας
Λίγα χρόνια μετά την καταδίκη του, αφαίρεσε τη ζωή του - Πώς ο δικηγόρος εθίστηκε στο σεξ και έκλεψε χιλιάδες λίρες λόγω του φαρμάκου - Ελλιπή ενημέρωση καταγγέλλει η σύζυγός του που θρηνεί και για τον γιο της ο οποίος επίσης αυτοκτόνησε
Άντριου