Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Βρετανία: Πέθανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Άλιστερ Ντάρλινγκ

Βρετανία: Πέθανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Άλιστερ Ντάρλινγκ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Άλιστερ Ντάρλινγκ, έφυγε από τη ζωή σήμερα (30.11.2023) σε ηλικία 70 ετών μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο. Την ανακοίνωση του θανάτου του, έκανε η οικογένειά του.

Ο Άλιστερ Ντάρλινγκ, που νικήθηκε από τον καρκίνο, ήταν υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, την περίοδο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. 

Ο πρώην υπουργός της Βρετανίας, ο οποίος ήταν επί μακρόν μέλος της κυβέρνησης υπό τους Εργατικούς, πέθανε από τον καρκίνο, έπειτα από μια «σύντομη παραμονή» στο νοσοκομείο του Εδιμβούργου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε στο όνομα της οικογένειάς του.

Ο Άλιστερ Ντάρλινγκ διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας στην κυβέρνηση του Εργατικού, Γκόρντον Μπράουν, μεταξύ 2007 και 2010, κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης και της ύφεσης που ακολούθησε.

Ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, απέτισε φόρο τιμής σήμερα σε έναν άνδρα «του οποίου η εμπειρογνωμοσύνη και η τιμιότητα συνέβαλαν στη διακυβέρνηση της χώρας εν μέσω της αναταραχής της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης».

Ο Άλιστερ Ντάρλινγκ εξελέγη βουλευτής το 1987 και η σταδιοδρομία του απογειώθηκε με την άνοδο στην εξουσία των Εργατικών το 1997.

Ήταν επίσης ένας από τους πρωτοστάτες της εκστρατείας του «όχι» στο δημοψήφισμα του 2014 για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις