Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Βρετανία: «Πλαστό» το βίντεο που δείχνει τον δήμαρχο Λονδίνου να στηρίζει διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων

Βρετανία: «Πλαστό» το βίντεο που δείχνει τον δήμαρχο Λονδίνου να στηρίζει διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων
Reuters

Το βίντεο που δείχνει τον δήμαρχο του Λονδίνου να τάσσεται υπέρ της φιλοπαλαιστινιακής διαδήλωσης που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου είναι «πλαστό». Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ έχει χαρακτηρίσει «προκλητική» τη διαδήλωση αυτήν.

Μία ανάρτηση στα social media που υποτίθεται ότι δείχνει τον δήμαρχο του Λονδίνου να δηλώνει ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις κινητοποιήσεις υπέρ των Παλαιστινίων για την Ημέρα της Ανακωχής το Σάββατο (11.11.2023), είναι πλαστή και η αστυνομία έχει αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση.

Η ανάρτηση αυτή θα μπορούσε να πυροδοτήσει περαιτέρω εντάσεις στο Λονδίνο, μία ημέρα πριν από τη μεγάλη διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων, που θα συμπέσει με την επέτειο από τον τερματισμό του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο συντηρητικός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ έχει χαρακτηρίσει «προκλητική» τη διαδήλωση αυτήν. Εκφράζονται επίσης φόβοι για βίαιες συγκρούσεις, καθώς ακροδεξιές οργανώσεις άφησαν να εννοηθεί ότι θα αναλάβουν να προστατεύσουν το Κενοτάφιο, το μνημείο του πολέμου.

Ένας εκπρόσωπος του δημάρχου Σαντίκ Καν, που είναι μέλος του Εργατικού Κόμματος, ανέφερε ότι η αστυνομία του Λονδίνου και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχουν ενημερωθεί και ερευνούν αυτό το πλαστό βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και χρησιμοποιείται από ακροδεξιές ομάδες.

Η αστυνομία δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα του πρακτορείου Reuters να σχολιάσει το θέμα.

Το «πλαστό» βίντεο με τον δήμαρχο του Λονδίνου:

 

Η διαδήλωση του Σαββάτου (11.11.2023) έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση στη Βρετανία, ιδίως αφού η υπουργός Εσωτερικών, Σουέλα Μπράβερμαν επιτέθηκε με ένα άρθρο γνώμης στην αστυνομία για τους χειρισμούς της και την απόφασή της να μην την απαγορεύσει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις