Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Βρετανία: Πλυντήριο εκτός ωρών αιχμής για τους Βρετανούς – Προσπάθειες πρόληψης διακοπής ρεύματος

Βρετανία: Πλυντήριο εκτός ωρών αιχμής για τους Βρετανούς – Προσπάθειες πρόληψης διακοπής ρεύματος

Επιβράβευση θα δέχονται οι πολίτες στην Βρετανία εάν χρησιμοποιούν τις ενεργοβόρες συσκευές τους σε ώρες που δεν είναι αιχμής. Σε μια προσπάθεια να μετριαστεί ο κίνδυνος διακοπών ρεύματος, οι βρετανικές αρχές θέλουν να ενθαρρύνουν με εκπτώσεις τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες εφημερίδων, που επιβεβαιώθηκαν από την εταιρεία διαχείρισης του εθνικού δικτύου ηλεκτροδότησης ESO, αυτή σκέφτεται να παρέχει εκπτώσεις στους Βρετανούς που θα χρησιμοποιούν συγκεκριμένες ώρες τις ηλεκτρικές συσκευές.

Οι Βρετανοί που υιοθετούν τέτοιου είδους συνήθειες, μπορούν να λαμβάνουν έως και 6 στερλίνες (7 ευρώ) ανά κιλοβατώρα χρήσης σε ώρες που δεν είναι αιχμής, χρησιμοποιώντας λιγότερο πλυντήρια ρούχων, πιάτων, σεσουάρ ή κονσόλες βιντεοπαιγνιδιών από τις 17:00 ως τις 20:00.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sunday Times, η εταιρεία διαχείρισης θα θέσει την ιδέα αυτή στη διάθεση της ρυθμιστικής αρχής του τομέα, της Ofgem, ελπίζοντας ότι θα αρχίσει να υλοποιείται ως τα τέλη Οκτωβρίου.

Η αποκάλυψη του σχεδίου αυτού γίνεται την ώρα που αυξάνονται οι προειδοποιήσεις για την ενεργειακή κατάσταση της Βρετανίας τον χειμώνα που έρχεται, μολονότι ο υπουργός Οικονομίας Νάντιμ Ζαχάουι απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

Εν μέσω πετρελαϊκού σοκ και κυρίως κρίσης φυσικού αερίου, η οποία επιδεινώθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναμένονται δραστικές αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας τις επόμενες εβδομάδες. Η Βρετανία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το φυσικό αέριο σε σύγκριση με άλλες χώρες. Οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος για τους ιδιώτες αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν σε ετήσια βάση τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ο μέσος λογαριασμός ενέργειας ανά νοικοκυριό μπορεί ως εκ τούτου να φτάσει τις 6.000 στερλίνες ετησίως, σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς.

Την Παρασκευή ο τομέας υγείας προειδοποίησε ότι μια «ανθρωπιστική κρίση» βρίσκεται στον ορίζοντα, καθώς ολοένα και περισσότεροι Βρετανοί κινδυνεύουν να είναι αναγκασμένοι να επιλέξουν ανάμεσα στην θέρμανση του σπιτιού τους ή την διατροφή τους αυτόν τον χειμώνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις