Κόσμος

Βρετανία σε Τσαβούσογλου: Δεν αμφισβητείται η κυριαρχία των ελληνικών νησιών

Με μια λιτή ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας παίρνει θέση υπέρ της Ελλάδας και απαντά στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τις απειλές του ότι η Τουρκία θα αμφισβητήσει την κυριαρχία όσων νησιών έχουν στρατικοποιηθεί.

«Δεν θεωρούμε ότι αμφισβητείται η κυριαρχία των ελληνικών νησιών. Η Ελλάδα και η Τουρκία παραμένουν στενοί φίλοι και σύμμαχοι του Ηνωμένου Βασιλείου». Με αυτήν τη δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας, είναι ξεκάθαρη η θέση που παίρνει η χώρα υπέρ της Ελλάδας, απαντώντας στον Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Στην ανακοίνωσή το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ενθαρρύνει και τις δύο χώρες να συνεχίσουν να εργάζονται για την επίλυση των εντάσεων στο Αιγαίο μέσω διαλόγου. 

Παράλληλα, θέση υπέρ της Ελλάδας πήρε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ σε απάντηση που έδωσε ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, αναφορικά με τις απειλές του Τούρκου υπουργού ότι η Άγκυρα θα αμφισβητήσει την κυριαρχία των ελληνικών νησιών, ανέφερε πως αυτά «ξεφεύγουν και της απλής λογικής».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ρόλος της Μελάνια στις αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ και η διαρκώς αυξανόμενη επιρροή της στις σκέψεις του προέδρου
Η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών διαδραματίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις του συζύγου της, σύμφωνα με ανάλυση της εφημερίδας Guardian
Η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ
Πέθανε ο Τζιμ Λόβελ σε ηλικία 97 ετών, ο αστροναύτης πίσω από το «Χιούστον, έχουμε πρόβλημα»
Ο Αμερικανός αστροναύτης Τζιμ Λόβελ, που οδήγησε το Apollo 13 σε μια θαυματουργή επιστροφή στη Γη το 1970, πέθανε σε ηλικία 97 ετών – Η BBC του αφιέρωσε έναν συγκινητικό αποχαιρετισμό
Ο Τζιμ Λόβελ το 2006