Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βρετανία: Συνελήφθη Νιγηριανός γερουσιαστής που μετέφερε 15χρονο στο Λονδίνο για να του αφαιρέσουν τα όργανα

Βρετανία: Συνελήφθη Νιγηριανός γερουσιαστής που μετέφερε 15χρονο στο Λονδίνο για να του αφαιρέσουν τα όργανα

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση με την μεταφορά ενός 15χρονου που μεταφέρθηκε από τη Νιγηρία στη Βρετανία για αφαίρεση οργάνων.

Την αρπαγή φέρεται να έχει οργανώσει ένας Νιγηριανός γερουσιαστής και η σύζυγός του με τον άνδρα να έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος της Γερουσίας.

Πρόκειται για τον 60χρονο Ίκε Εκουερεμάντου και την 55χρονη Μπεατρίς Νουανέκα Εκουερεμάντου οι οποίοι κατηγορούνται για συνωμοσία για την οργάνωση του ταξιδιού του παιδιού και την αφαίρεση των οργάνων του.

Σύμφωνα με την Daily Μail, η υπόθεση αποκαλύφθηκε από έναν γιατρό που δεν θέλησε να προχωρήσει σε διαδικασία αφαίρεσης νεφρού από έναν νεαρό άνδρα στο Λονδίνο. Πίσω από τη μεταφορά του 15χρονου κρύβεται το ζευγάρι, καθώς η κόρη τους πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια, κάνει αιμοκάθαρση και χρειάζεται μεταμόσχευση.

Οπως αναφέρει το δικαστήριο στον 15χρονο δόθηκε το διαβατήριο ενός 41χρονου άνδρα προκειμένου να ταξιδέψει στη Βρετανία. Ο 15χρονος είπε στους δικαστές ότι δεν γνώριζε ότι θα βρισκόταν στη Βρετανία για να δωρίσει το νεφρό του. Έμαθε τα πάντα όταν έκλεισε ραντεβού σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

Ο νεαρός έφτασε στο Λονδίνο τον Φεβρουάριο και είχε μία σειρά από ραντεβού σχετικά με τη δωρεά του νεφρού του. Ο Ίκε Εκουερεμάντου είναι γερουσιαστής, πρώην αντιπρόεδρος της Νιγηρίας και δικηγόρος. Η σύζυγός του είναι γιατρός και ακαδημαϊκός.

Η εισαγγελέας στο δικαστήριο του Uxbridge ανέφερε ότι «το θύμα ήταν 15 ετών. Στη Νιγηρία τον πλησίασαν και οι δύο κατηγορούμενοι. Ήταν άστεγος στους δρόμους του Λάγος. Τον εξαπάτησαν και του υποσχέθηκαν μια καλύτερη ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Του δόθηκε διαβατήριο για έναν 41χρονο. Το διαβατήριο αποκτήθηκε παράνομα από τους κατηγορούμενους».

«Ήταν προμελετημένο, ήταν προγραμματισμένο. Έγιναν εξετάσεις αίματος στη Νιγηρία και ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Φεβρουάριο του 2022. Ο νεαρός δεν γνώριζε ότι ήταν ο δότης του νεφρού. Ανακάλυψε ότι ο σκοπός της επίσκεψής του ήταν η μεταμόσχευση οργάνων όταν επισκέφτηκε το νοσοκομείο», συνέχισε.

Το ζεύγος Εκουερεμάντου συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χίθροου λίγο πριν πετάξει για την Τουρκία. Ο 60χρονος πολιτικός είχε στην κατοχή του 20.000 λίρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις