Κόσμος

Βρετανία: Τερέζα, έπαιξες κι έχασες! “Φαρμάκι” ο βρετανικός Τύπος! [pics]

Αυτό που περίμενε πως θα είναι ένας θρίαμβος, εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Μπορεί οι Συντηρητικοί της Τερέζα Μέι να είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές που έγιναν στη Βρετανία αλλά ο στόχος χάθηκε. Η αυτοδυναμία πάει… περίπατο και εκτός από τους "φίλους" και τους "εχθρούς", την πρωθυπουργό "σταυρώνει" και ο Τύπος.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ήταν αναμενόμενο πως αν δεν κατάφερνε να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία (για την οποία άλλωστε τα έκανε όλα) η Τερέζα Μέι θα βρισκόταν αντιμέτωπη με τη χειρότερη στιγμή της πολιτικής της καριέρας. Η στιγμή αυτή ξεκίνησε από την ώρα που τα exit polls έδειξαν ότι οι Τόρις δεν θα έχουν αυτοδυναμία.

Και ο Τύπος δεν χαρίστηκε στην πληγωμένη Μέι. «Έπαιξες, κι έχασες» ήταν το μήνυμα. Πολλά από τα πρωτοσέλιδα άλλωστε είτε κάνουν λόγο για «τζόγο» από πλευράς της πρωθυπουργού, είτε για χαμένο στοίχημα και τα περισσότερα προαναγγέλλουν το πολιτικό της τέλος.

«Στοίχημα που γύρισε μπούμερανγκ» είναι ο ένας από τους τίτλους που επέλεξε η Daily Mail, σε μια από τις εκδόσεις της. Γιατί στην επόμενη, ο τίτλος ήταν «η Τερέζα στα σχοινιά καθώς το μεγάλο της στοίχημα γυρίσει μπούμερανγκ».

Τον ίδιο (σχεδόν) επέλεξαν τόσο η Telegraph όσο και οι Financial Times αλλά και η Daily Star. Η Sun έκανε λογοπαίγνιο με το επώνυμο της πρωθυπουργού και την… έξοδό της. «Κρέμεται από ένα νήμα» ήταν ο τίτλος της Mirror.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Telegraph: Η «μυστική» επιστολή του Χαμενεΐ στον Πούτιν που ζητά από τη Μόσχα προηγμένα συστήματα αεράμυνας στην Τεχεράνη
Ο Ιρανός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας εξήγησε ότι το έργο στοχεύει να βοηθήσει την Τεχεράνη «να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις φυσικού αερίου, διευκολύνοντας παράλληλα την πώληση ρωσικού φυσικού αερίου σε γειτονικές χώρες»
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντά τον επικεφαλής του ιρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας Μοχσέν Ρεζάι στη Μόσχα