Κόσμος

Βρετανία: Το “άτακτο” Brexit θα οδηγήσει σε έλλειψη… σπέρματος

Είναι αλήθεια πως πολλές θα είναι οι συνέπειες για την Μεγάλη Βρετανία από ένα "άτακτο" Brexit. Ωστόσο φαίνεται πως θα υπάρξουν και κάποιες... διαφορετικές συνέπειες, όπως η έλλειψη σπέρματος!

Συγκεκριμένα, ένα άτακτο Brexit θα έφερνε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τα ζευγάρια που βασίζονται σε δωρεές σπέρματος για να τεκνοποιήσουν, αφού δεν θα μπορούν πλέον να απευθύνονται στις ευρωπαϊκές τράπεζες σπέρματος, προειδοποίησε σήμερα η κυβέρνηση.

Σε μια τεχνική έκθεση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και είχε ως στόχο να προετοιμάσει τις εταιρείες και τους Βρετανούς για τις συνέπειες ενός διαζυγίου χωρίς συμφωνία, η βρετανική κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι μόνο πέρσι έγιναν εισαγωγές 3.000 δειγμάτων σπέρματος από τη Δανία και 4.000 από τις ΗΠΑ.

Το Λονδίνο εισήγαγε επίσης περίπου 500 ωάρια και έμβρυα από ευρωπαϊκές χώρες.

Στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών δεν καταλήξουν πουθενά, η ευρωπαϊκή νομοθεσία για το αίμα, τους ιστούς και τα ανθρώπινα κύτταρα δεν θα μπορεί πλέον να εφαρμοστεί στη Βρετανία. Κατά συνέπεια, οι βρετανικές τράπεζες σπέρματος θα πρέπει να συνάψουν “νέες συμφωνίες με αντίστοιχα ιδρύματα”.

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι οι αδειοδοτημένες εταιρείες θα μπορούν να εισάγουν σπέρμα και ωάρια από τρίτες χώρες. Αυτό πάντως φαίνεται ότι δεν καθησυχάζει τους Βρετανούς, σε μια χώρα όπου οι δωρεές σπέρματος μειώθηκαν δραστικά από το 2005, όταν εφαρμόστηκε ένας νόμος που ορίζει ότι οι δωρητές δεν επιτρέπεται να είναι ανώνυμοι.

Σύμφωνα με την Γκίτα Βένκατ, τη διευθύντρια μιας κλινικής γονιμότητας στη Χάρλεϊ Στριτ, τα ζευγάρια που χρειάζονται σπέρμα για να τεκνοποιήσουν έχουν αρχίσει να πανικοβάλλονται καθώς ένας άλλος νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ σημαίνει ότι για να γίνει εισαγωγή από τη χώρα αυτή μπορεί να περάσουν έως και τρεις μήνες ενώ από τη Δανία μέχρι σήμερα αρκούσε μόνο μία εβδομάδα.

Η Βένκατ σημείωσε επίσης ότι ενδέχεται να αυξηθεί και το κόστος για τις εταιρείες, το οποίο θα μετακυλισθεί στους επίδοξους γονείς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Φρουροί της Επανάστασης μπλοκάρουν τον πρόεδρο του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν - Στρατιωτικός κλοιός γύρω από τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Πληροφορίες του Iran International, αναφέρουν ότι οι Φρουροί κρατούν απομονωμένο τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, μπλοκάρουν διορισμούς και ασκούν de facto εξουσία
Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης
Η KitKat έφτιαξε tracker για να βρει τις 413.793 κλεμένες σοκολάτες και ζητάει τη βοήθεια του κόσμου
«Πραγματικά θέλουμε να μάθουμε πού έχουν καταλήξει. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε έναν Tracker Κλεμμένων KitKat, που σας επιτρέπει να ελέγξετε αν το KitKat σας προέρχεται από την παρτίδα που αγνοείται»
KitKat
«Φτιάξαμε ομάδα 35 χωρών για ενίσχυση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στον Κόλπο» τόνισε ο Κιρ Στάρμερ
Και υπογράμμισε ότι η συνεργασία με συμμάχους στοχεύει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων και στη διατήρηση της ελευθερίας μετακίνησης πλοίων σε στρατηγικούς θαλάσσιους διαδρόμους
Ο Κιρ Στάρμερ