Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Βρετανία: Το lockdown «εκτόξευσε» τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας

Βρετανία: Το lockdown «εκτόξευσε» τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας

Η καραντίνα εξαιτίας του κορονοϊού προκάλεσε απίστευτη αύξηση στα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας στο Λονδίνο.

Οι αναφορές για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην περιοχή του Λονδίνου αυξήθηκαν κατά 33% τις τελευταίες έξι εβδομάδες, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αστυνομία, προτρέποντας τα θύματα να μιλήσουν ανοιχτά και δίνοντας την υπόσχεση ότι δεν πρόκειται να τιμωρηθούν αν χρειαστεί να παραβιάσουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η Βρετανία βρίσκεται για πέμπτη εβδομάδα σε lockdown, με τις επιχειρήσεις κλειστές και τους πολίτες υποχρεωμένους να μένουν στα σπίτια τους, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να αναχαιτίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού ώστε να μην καταποντιστεί το σύστημα υγείας.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία, τονίζοντας ότι τα μέτρα είναι ζωτικής σημασίας, επισημαίνει ότι ταυτόχρονα κατέστησαν ακόμη πιο «ευπρόσβλητα και απομονωμένα» τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Τα περιστατικά έχουν αυξηθεί τις τελευταίες έξι εβδομάδες και οι αστυνομικοί προβαίνουν σε περίπου 100 συλλήψεις ημερησίως.

«Κανένας άνθρωπος που υφίσταται ενδοοικογενειακή βία δεν θα πρέπει να αισθάνεται ότι θα πρέπει να υποφέρει σιωπηλός. Τα θύματα πρέπει να ξέρουν ότι μπορούν να φύγουν από τα σπίτια τους για να γλιτώσουν ή για να ζητήσουν βοήθεια και δεν θα τιμωρηθούν κατά κανένα τρόπο επειδή δεν τηρούν την κοινωνική αποστασιοποίηση ή επειδή παραβιάζουν κατ’ οποιοδήποτε άλλον τρόπο τους περιορισμούς» που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας, τόνισε η Σου Ουίλιαμς, υψηλόβαθμη αξιωματικός της βρετανικής αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις