Κόσμος

Βρετανία: Το σχέδιο για το Brexit δημιουργεί “τριγμούς” στους Τόρις

Σαφής προειδοποίηση για “καταστροφική” διάσπαση του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας, απηύθυνε ο πρώην αρμόδιος υφυπουργός για το Brexit, Στιβ Μπέικερ, προς την πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, εάν αυτή επιμείνει στις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο του Τσέκερς για το Brexit
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Press Association, ο Στιβ Μπέικερ δήλωσε πως τουλάχιστον 80 βουλευτές των Τορις είναι έτοιμοι να καταψηφίσουν το σχέδιο του Τσέκερς  για το Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Διευκρίνισε πάντως πως δεν υποστηρίζει ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας στο Συντηρητικό Κόμμα, αλλά προειδοποίησε πως θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην διάσκεψη του κόμματος που θα διεξαχθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου.

«Αλλά αν φύγουμε από αυτήν την διάσκεψη με εκείνη να ελπίζει ότι θα περάσει το Τσέκερς με την υποστήριξη των ψήφων του Εργατικού Κόμματος, πιστεύω ότι οι διαπραγματευτές της ΕΕ πιθανότατα θα καταλάβουν ότι εάν γίνει αυτό, το κόμμα των Τόρις θα υποστεί μία καταστροφική διάσπαση, την οποία μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να αποφύγουμε», τόνισε χαρακτηριστικά και κατέληξε πως η Τερέζα Μέι, αντί των προτάσεων του Τσέκερς, θα πρέπει να επιδιώξει μία Συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου με τους όρους που ήδη έχει θέσει στο τραπέζι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ τον Μάρτιο.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, που χαρακτήρισε το σχέδιο του Τσέκερς “γιλέκο αυτοκτονίας” γύρω από το βρετανικό Σύνταγμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό απειλούν να τορπιλίσουν μια συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν - Τραμπ: «Είπα στον Νετανιάχου τι στο διάολο κάνεις;»
Μετά τα πλήγματα στη Βηρυτό, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται για μια «πιθανή» επίθεση στην ισραηλινή επικράτεια
REUTERS
Μήνυμα Τραμπ σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ να τερματίσουν τις επιθέσεις: «Δεν έπρεπε να συμβεί το χτύπημα στη Βηρυτό»
«Θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας μακράς και όμορφης ειρήνης — Ας μην το χαλάσουμε!» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέροντας ότι Ισραήλ και Χεζμπολάχ πρέπει να σταματήσουν τις επιθέσεις
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Politico: Πολιτικός στόχος του Τραμπ η αποσύνδεση της ευρωπαϊκής άμυνας από την υποστήριξη των ΗΠΑ
Η αποσύνδεση δεν σημαίνει ότι η Ευρώπη μένει ανυπεράσπιστη, αλλά ότι ευρωπαϊκή και αμερικανική ασφάλεια δεν θεωρούνται αλληλένδετες - Τέλος του ολοκληρωμένου συστήματος αποτροπής που βρισκόταν σε ισχύ τα τελευταία 80 χρόνια
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ