Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Βρετανός που έγραψε βιβλίο για τον πυρηνικό πόλεμο δίνει συμβουλές για τη δημιουργία kit επιβίωσης

Βρετανός που έγραψε βιβλίο για τον πυρηνικό πόλεμο δίνει συμβουλές για τη δημιουργία kit επιβίωσης

Ο Taras Young, ο συγγραφέας των βιβλίων «Πυρηνικός πόλεμος στο Ηνωμένο Βασίλειο» και «Apocalypse Ready», με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί με την Ρωσία δίνει συμβουλές για το πώς θα φτιάξουμε ένα kit επιβίωσης. 

«Προσπάθησα να φτιάξω ένα βασικό κιτ επιβίωσης για πυρηνικό πόλεμο χρησιμοποιώντας μόνο κομμάτια που μπορούσα να παραγγείλω online από προμηθευτές της Βρετανίας, όπως το eBay και το Amazon», έγραψε ο Taras Young σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στο YouTube σχετικά με τη διαδικασία. «Παρακαλώ σημειώστε -αυτό είναι απλά λίγη διασκέδαση! Είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα επιβιώσετε από έναν πυρηνικό πόλεμο- ακόμη και με αυτό το κιτ» αναφέρει επίσης. 

Το πιο σημαντικό αντικείμενο που πρέπει να αγοράσετε σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, σύμφωνα με τον συγγραφέα από την Βρετανία, είναι ένα μεταλλικό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σκάψετε το δρόμο σας έξω ή μέσα σε μέρη ή ως αξίνα. Ένα ακόμα σημαντικό αντικείμενο που πρέπει να περιέχει το αδιάβροχο kit επιβίωσης είναι είναι ένας καθρέφτης με μια σφυρίχτρα στην άκρη που θα σας επιτρέψει να δώσετε σήμα στα διερχόμενα αεροσκάφη.

Στο kit επιβίωσης θα πρέπει επίσης να υπάρχουν  μανταλάκια για τη σκηνή, αναπτήρα πυριτόλιθου, σπίρτα τυφώνα, πυξίδα, συρμάτινο πριόνι, παραμάνες, αντιισταμινικά, ιωδιούχο κάλιο (για να μην πάθετε καρκίνο του θυρεοειδούς κατά τη διάρκεια της ραδιενέργειας), μίγμα ποτών ηλεκτρολυτών, ταμπλέτες καθαρισμού νερού, ένα μίνι σύστημα φιλτραρίσματος νερού, κουβέρτες έκτακτης ανάγκης από αλουμινόχαρτο, καλώδιο ρεύματος, βύσμα και καλώδιο φόρτισης USB, ένα μαχαίρι και, αν μπορείτε να βρείτε, ένα μετρητή ακτινοβολίας.

Δείτε το βίντεο με το kit επιβίωσης:

Ο Taras Young δήλωσε ότι του ήρθε η ιδέα να φτιάξει αυτό το kit επιβίωσης όταν προσβλήθηκε από κορονοϊό και ήθελε να απασχολήσει το μυαλό του. Τόνισε ωστόσο ότι σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, κανένα kit επιβίωσης δεν μπορεί πραγματικά να μας σώσει.

Με πληροφορίες από Sun και New York Post

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις