Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Βρετανός υπουργός: “Διαλέξτε! Ή καθόλου συμφωνία ή καθόλου Brexit”

Brexit

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι θα καταθέσει στις αρχές του επόμενου μήνα τη νομοθεσία που απαιτείται για να επικυρωθεί το Brexit.

Οι Βρετανοί βουλευτές θα πρέπει να αποφασίσουν τον επόμενο μήνα εάν θα ψηφίσουν για να διασφαλίσουν ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ με μια συμφωνία ή να βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μην επισυμβεί καθόλου το Brexit ή να εγκαταλείψουν το μπλοκ χωρίς μια συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εμπορίου Λίαμ Φοξ.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι θα καταθέσει στις αρχές του επόμενου μήνα τη νομοθεσία που απαιτείται για να επικυρωθεί η συμφωνία εξόδου της Βρετανίας. Η συμφωνία για το Brexit έχει απορριφθεί τρεις φορές μέχρι στιγμής από το κοινοβούλιο.

«Τα μέλη του Κοινοβουλίου θα χρειαστεί να αποφασίσουν εάν θέλουν να συνεχίσουν σε έναν δρόμο που μοιραία μας οδηγεί είτε στην πιθανότητα ανάκλησης του Άρθρου 50 ή στο Brexit χωρίς μια συμφωνία και στο ερώτημα εάν νομίζουν ότι αυτή είναι η καλύτερη πορεία» δήλωσε ο Φοξ σε εκδήλωση του Institute for Government.

«Ελπίζω οι συνάδελφοί μου να αδράξουν την ευκαιρία… Να ακολουθήσουν αυτό που πιστεύω ότι δεν ήταν συμβουλή αλλά οδηγία από τους ψηφοφόρους και θα πρέπει να εξετάσουν ποιες θα είναι οι πολιτικές συνέπειες του να αποτύχουν να εκπληρώσουν το δικό τους κομμάτι της συμφωνίας».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις