Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Βρέθηκαν οι δολοφόνοι που σκότωσαν με βόμβα τον καναλάρχη – «Τίποτα δεν ξεχνιέται»

Βρέθηκαν οι δολοφόνοι που σκότωσαν με βόμβα τον καναλάρχη – «Τίποτα δεν ξεχνιέται»

Μετά από 15 χρόνια αποκαλύφθηκαν οι δράστες που σκότωσαν μέσα σε ασανσέρ με τηλεχειριζόμενη βόμβα τον Αλβανό καναλάρχη Βαζντίν Λαμάζ και τον στενό του φίλο Αρτάν Άρσι. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα στον κλωβό του ασανσέρ και κυριολεκτικά κρυμμένη πάνω απ’ τα κεφάλια τους.

Μόλις ο καναλάρχης πάτησε το κουμπί για να ανέβει στο διαμέρισμά του, οι δολοφόνοι πυροδότησαν τη βόμβα. Στην επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Τίποτα δεν ξεχνιέται», η Αλβανική αστυνομία σχημάτισε δικογραφία για ότι συνέβη τα μεσάνυχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2005.

Ο μετανοημένος τα είπε χαρτί και καλαμάρι

Και αυτό συνέβη μετά την ομολογία του μετανοημένου Λουφτάρ Ρέτσι, που είναι ήδη έγκλειστος και καταδικασμένος σε 25 χρόνια κάθειρξης για άλλον φόνο. Ο Ρέτσι για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης «έδειξε» τους συνεργούς του στη δολοφονία του ιδιοκτήτη “TOP Albania Radio” ο οποίος είχε διατελέσει και πρόεδρος της Αλβανικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.

Την 1η φορά γλύτωσε

Ο καναλάρχης είχε ήδη γλιτώσει από μια απόπειρα δολοφονίας με όπλα στις 15 Οκτωβρίου 2004. Δράστες εκτός από το μετανοημένο κακοποιό είναι οι: Βίκτορ Υμέρι, Εμιλιάνο Σουλάζι και Ιντρί Ρούσι, που βρίσκονται ήδη στις φυλακές. Σύμφωνα όμως με την κατάθεση-ομολογία, η βόμβα πυροδοτήθηκε από το σταθμευμένο αυτοκίνητο του Κλοντιάν Σαλίου και στο σχέδιο εξόντωσης επίσης μετείχαν ο Λουλ Μπερίσα και ο Πλαουρέντ Ντερβίσα που είναι καταζητούμενοι. Στη μνήμη του πυγμάχου-καναλάρχη έχει ιδρυθεί σχολή πολεμικής τέχνης με τη συμμετοχή 265 μαθητών, καθώς ως αθλητής ήταν δημοφιλής στην Αλβανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις