Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Βρήκαν αντίδοτο για την πιο θανατηφόρα μέδουσα του κόσμου;

Βρήκαν αντίδοτο για την πιο θανατηφόρα μέδουσα του κόσμου;

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Σίδνει ανακοίνωσαν ότι πιθανότατα ανακάλυψαν αντίδοτο για την πιο θανατηφόρα μέδουσα στον κόσμο!

Η συγκεκριμένη μέδουσα – δολοφόνος έχει 60 πλοκάμια μπου μπορούν να φτάσουν τα τρία μέτρα το καθένα. Βρίσκονται κυρίως στις ακτές της βόρειας και δυτικής Αυστραλίας και στις Φιλιππίνες. Κάθε πλοκάμι έχει εκατομμύρια μικροσκοπικά άγκιστρα τα οποία είναι γεμάτα δηλητήριο που μπορούν να σκοτώσουν πάνω από 60 ανθρώπους. Το δηλητήριο προκαλεί νέκρωση των ιστών, φοβερούς πόνους, ανακοπή και τελικά θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά από το τσίμπημα. Αν το θύμα της μέδουσας καταφέρει να γλιτώσει υποφέρει από αφόρητους πόνους!

Η επιστημονική ομάδα χρησιμοποίησε μια τεχνική η οποία αποκρυπτογράφησε το δηλητήριο που σκοτώνει τα ανθρώπινα κύτταρα. Διαπίστωσαν ότι το δηλητήριο προκαλεί τη μεγαλύτερη ζημιά στο ανθρώπινο δέρμα όταν ενώνεται με την χοληστερόλη και κατά συνέπεια τα φάρμακα για την καταπολέμηση της χοληστερόλης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αντίδοτα για την αυστραλιανή μέδουσα αν χορηγηθούν μέσα σε 15 λεπτά.

πηγή: CNN

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις