Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Βρήκαν κατεστραμμένο drone κοντά στο Γκάτγουικ – Ελεύθεροι οι δυο ύποπτοι

Γκάτγουικ
Το ζευγάρι που θεωρήθηκε ύποπτο αφέθηκε ελεύθερο και επέστρεψε σπίτι του - Φωτογραφία Reuters

Έχουν περάσει πια μέρες από το πρωτοφανές χάος που προκλήθηκε στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ εξαιτίας ενός (ή περισσότερων) drone και οι βρετανικές αρχές ακόμη δεν έχουν βγει ποιος βρίσκεται πίσω απ’ όλα.

Την Κυριακή (23.12.2018) έγινε γνωστό πως οι αρχές βρήκαν κοντά στο Γκάτγουικ ένα κατεστραμμένο drone, το οποίο πλέον εξετάζεται στα ειδικά εργαστήρια. Η αδυναμία να εντοπιστεί ο άνθρωπος ή οι άνθρωποι που το χειρίζονταν και το έστειλαν να πετά για ώρες πάνω από το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας χαρακτηρίζεται από πολλούς «φιάσκο».

Ένα ακόμα μετά το «κλείσιμο» του αεροδρομίου επί σχεδόν 36 ώρες, με αποτέλεσμα περίπου 140.000 ταξιδιώτες να εγκλωβιστούν στο Gatwick και 1.000 πτήσεις να παραμείνουν καθηλωμένες λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Η διεύθυνση του αεροδρομίου μάλιστα, επιβεβαίωσε ότι προσφέρει αμοιβή 50.000 λιρών σε όποιον προσφέρει πληροφορίες για τον άνθρωπο που χειριζόταν το drone πάνω από το Γκάτγκουικ!

Όλα αυτά ενώ το ζευγάρι που είχε θεωρηθεί ύποπτο και είχε κρατηθεί για την «επίθεση των drones», ο 47χρονος Πολ Γκάιτ και η 54χρονη σύζυγός του Ελέιν, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από κράτηση 36 ωρών και χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Η πίεση στη βρετανική αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών είναι τεράστια. Και οι αναφορές γειτόνων του ζευγαριού πως τους… άρεσαν τα drones φαίνεται πως ήταν αρκετές για να θεωρηθούν ύποπτοι για την «επίθεση» στο Gatwick. Μόνο που όπως φαίνεται έπιασαν τους λάθος ανθρώπους!

Γκάτγουικ
Ο Πολ Γκάιτ και η σύζυγός του Ελέιν

Η αστυνομία του Σάσεξ συνέλαβε το ζευγάρι, κατοίκους της περιοχής, αργά το βράδυ της Παρασκευής. “Και τα δύο αυτά πρόσωπα έχουν συνεργαστεί απολύτως με τις έρευνές μας και είμαι ικανοποιημένος που δεν είναι πλέον ύποπτοι για το περιστατικό με τα drones στο Γκάτγουικ”, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Τζέισον Τίνγκλεϊ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί ενεργά την υπόθεση για να εντοπίσει εκείνους που ευθύνονται για την μεγαλύτερη παρενόχληση από μη επανδρωμένα εναέρια μέσα που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα σε μεγάλο αεροδρόμιο.

Μερικές από τις αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, το οποίο βρίσκεται στο νότιο Λονδίνο, περιλαμβάνουν την easyJet, την British Airways και την Norwegian.

Με πληροφορίες από Daily Mail και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις