Κόσμος

Βρήκαν στο Περού ένα νέο είδος σαύρας

Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό: στο νότιο Περού βρέθηκε ένα νέο είδος σαύρας.

Το νέο αυτό είδος σαύρας, το οποίο ονομάστηκε Liolaemus warjantay, ανακαλύφθηκε “στο φυσικό καταφύγιο της υπολεκάνης του Κοταχουάσι”, μια προστατευόμενη φυσική ζώνη της περιοχής Αρεκίπα, στο νότιο Περού, σε υψόμετρο 4.500 μέτρων, ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Φυσικών Περιοχών που προστατεύονται από το κράτος.

Χαρακτηριστικά του νέου είδους που ανακαλύφθηκε είναι το σκούρο γκρι χρώμα στο κεφάλι και οι φολίδες ανοιχτού κίτρινου χρώματος στην περίπτωση των θηλυκών.

Το φυσικό καταφύγιο της υπολεκάνης του Κοταχουάσι είναι μια προστατευόμενη ζώνη επιφάνειας 4.905.500 στρεμμάτων.

“Μια πολύτιμη συμβολή των προστατευόμενων φυσικών ζωνών του Περού στον κόσμο είναι η πρόσφατη ανακάλυψη ενός νέου είδους σαύρας”, σημειώνει η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει τα γενέθλιά του «εθνική επέτειο» και καταργεί τις αργίες που μνημονεύουν τον αγώνα των Αφροαμερικανών
Την ημέρα των γενεθλίων του, 14 Ιουνίου, οι Αμερικάνοι θα μπορούν να επισκεφθούν δωρεάν όλα τα εθνικά πάρκα της χώρας - Δεν θα ισχύει όμως πια το ίδιο για τις αργίες που είναι αφιερωμένες στον αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών
Ντόναλντ Τραμπ
Σκάφος αναψυχής που βούλιαξε πριν 2.000 χρόνια βρέθηκε στον βυθό της Αλεξάνδρειας
Οι επόμενες έρευνες στην καρίνα του πλοίου «θα είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στη ζωή, τη θρησκεία, την πολυτέλεια και τη διασκέδαση στις πλωτές οδούς της αρχαίας Αιγύπτου κατά τη ρωμαϊκή εποχή»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS