Δευτέρα, 17 Ιουν.
31oC Αθήνα

Βρυξέλλες: Έτσι έγινε η επίθεση με τον νεκρό αστυνομικό – Στο νοσοκομείο ο δράστης

Βρυξέλλες: Έτσι έγινε η επίθεση με τον νεκρό αστυνομικό – Στο νοσοκομείο ο δράστης
Reuters

Ένας νεκρός αστυνομικός και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (10.11) στη συνοικία Σχάερμπεκ των Βρυξελλών.

Όπως έγινε γνωστό, η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 19:15 (τοπική ώρα – 21:15 ώρα Ελλάδος) κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare du Nord των Βρυξελλών, όταν άνδρας, οπλισμένος με μαχαίρι, επιτέθηκε στους δύο αστυνομικούς σε περιπολία.

Ένας τρίτος αστυνομικός, ο οποίος βρισκόταν λίγο μακρύτερα, έσπευσε σε βοήθεια των συναδέλφων του και πυροβόλησε τον δράστη, ο οποίος τελικά συνελήφθη. Σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης, ο συλληφθείς έχει τραυματιστεί στα πόδια και στην κοιλιακή χώρα.

Μετά την επίθεση που δέχθηκαν, οι δύο αστυνομικοί διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, όπου ο ένας – μαχαιρωμένος στον λαιμό – άφησε την τελευταία του πνοή παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

https://twitter.com/InfosFrancaises/status/1590799022247198720?s=20&t=RDQHJqAI8BBnNBdbJPJ33g

Την έρευνα για την επίθεση ανέλαβε αρχικά η εισαγγελία των Βρυξελλών. Ο φάκελος έχει παραδοθεί πλέον στην ομοσπονδιακή εισαγγελία, η οποία είναι αρμόδια για θέματα τρομοκρατίας.

«Παραλάβαμε τον φάκελο γιατί υπάρχει υποψία τρομοκρατικού κινήτρου, που φυσικά μένει να επιβεβαιωθεί ή να αποκλειστεί», δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι πρώτες μαρτυρίες έκαναν λόγο για έναν άνδρα που φώναζε «Αλαχού Ακμπάρ» πριν επιτεθεί στους αστυνομικούς. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις