Κόσμος

Χαμάς: Εφαρμογή του σχεδίου Μπάιντεν για εκεχειρία και όχι άλλες διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην κατάπαυση πυρός στη Γάζα, που είχαν προτείνει οι ΗΠΑ και ο Τζο Μπάιντεν, αναφέρθηκε η Χαμάς σήμερα (11.08.2024) σε ανακοίνωσή της, αντί να γίνουν περισσότερες διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ.

Η Χαμάς ζήτησε το βράδυ του Σαββάτου την «εφαρμογή» του σχεδίου τριών φάσεων που πρότειναν οι Αμερικανοί για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζα, «αντί να εμπλακεί σε περισσότερες διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ ή να φέρει νέες προτάσεις». Ο Τζο Μπάιντεν είχε ανακοινώσει ότι οι δύο πλευρές ήταν έτοιμες για κατάπαυση του πυρός, πράγμα που τελικά δεν έγινε. 

Την Πέμπτη 08 Αυγούστου, μετά από δέκα μήνες πολέμου, η κυβέρνηση του Ισραήλ δέχθηκε να ξαναρχίσουν την ερχόμενη Πέμπτη 15 Αυγούστου συνομιλίες με σκοπό την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση ομήρων που παραμένουν όμηροι της Χαμάς, έπειτα από παρέμβαση των χωρών που μεσολαβούν, των ΗΠΑ, της Αιγύπτου και του Κατάρ.

«Το κίνημα καλεί τους διαμεσολαβητές να παρουσιάσουν ένα σχέδιο για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων από το κίνημα στις 2 Ιουλίου 2024 με βάση το σχέδιο Μπάιντεν και το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Χαμάς.

«Οι μεσολαβητές θα πρέπει να το επιβάλουν στην κατοχή (το Ισραήλ) αντί να συνεχίσουν περαιτέρω γύρους διαπραγματεύσεων ή νέες προτάσεις που θα παρείχαν κάλυψη για την επιθετικότητα της κατοχής και θα της έδιναν περισσότερο χρόνο για να συνεχίσει τη γενοκτονία κατά του λαού μας», προσθέτει η ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: Μπορεί να ολοκληρώσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε και τότε το Ιράν δεν υπάρχει πλέον
Η νέα επιχείρηση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης εναντίον του δεξαμενόπλοιου M/T Kiku, το οποίο κινούνταν στα Στενά του Ορμούζ
Ντόναλντ Τραμπ