Σάββατο, 1 Ιουν.
24oC Αθήνα

Χαμάς: Νεκροί 7 όμηροι από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Τζαμπαλίγια

Χαμάς: Νεκροί 7 όμηροι από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Τζαμπαλίγια

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ-Κάσαμ, ισχυρίζεται ότι 7 πολίτες όμηροι σκοτώθηκαν στον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, ανάμεσά τους και τρεις κάτοχοι ξένων διαβατηρίων.

Η ένοπλη πτέρυγα των Ταξιαρχιών αλ-Κασάμ της Χαμάς ανακοίνωσε ότι οι επτά άμαχοι όμηροι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές επιθέσεις στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια.

Υπενθυμίζεται ότι η Χαμάς συνέλαβε πάνω από 240 ομήρους κατά τη διάρκεια της δολοφονικής της επίθεσης στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων. Από τότε έχει απελευθερώσει τέσσερις πολίτες, ο ισραηλινός στρατός έχει διασώσει μια στρατιώτη του IDF που ήταν όμηρος ενώ η 22χρονη Σάνι Λουκ θεωρείται νεκρή. 

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα θα είναι μακρύς αλλά νικηφόρος και παράλληλα εξέφρασε τη θλίψη του για τις αυξανόμενες απώλειες σε στρατιωτικό επίπεδο.

«Είμαστε σε έναν σκληρό πόλεμο. Θα είναι ένας μακρύς πόλεμος», δήλωσε ο Νετανιάχου. «Υπόσχομαι σε όλους τους πολίτες του Ισραήλ: θα ολοκληρώσουμε το έργο. Θα συνεχίσουμε έως τη νίκη».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις