Κόσμος

Χαμάς: Νέο βίντεο με Ισραηλινούς ομήρους που κρατούνται στη Γάζα – Για «κτηνώδη προπαγάνδα» μιλά ο Νετανιάχου

«Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε ακούραστα για να φέρουμε πίσω όλους τους ομήρους μας και να επιτύχουμε τους πολεμικούς στόχους του Ισραήλ» τονίζει ο Νετανιάχου
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα νέο βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς, στο οποίο φαίνονται όμηροι από το Ισραήλ, κάποιοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και δύο με τα πρόσωπα να φαίνονται , αφού αφέθηκαν πρόσφατα ελεύθεροι στα πλαίσια της εκεχειρίας.

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίμ αλ Κασάμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, έδωσε σήμερα (01.03.2025) στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει μια ομάδα Ισραηλινών που κρατούνται όμηροι στη Γάζα, ενώ το μέλλον της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς παραμένει αβέβαιο.

Το βίντεο, το οποίο το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπόρεσε να εξακριβώσει αμέσως την αυθεντικότητά του, δείχνει τρία ανθρώπους με τα πρόσωπά τους να φαίνονται, δύο από τα οποίους φαίνεται να είναι όμηροι που αφέθηκαν ελεύθεροι τον Φεβρουάριο.

Ο τρίτος άνθρωπος στο βίντεο, με το πρόσωπό του ακάλυπτο, ζητά μιλώντας στα εβραϊκά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τον αφήσει ελεύθερο. Μαζί τους εμφανίζονται και άλλοι δύο άνδρες, με τα πρόσωπά τους να επεξεργασμένο στο βίντεο να φαίνονται θολά.

Στο τέλος του βίντεο, ένα μήνυμα προειδοποιεί ότι «μόνο μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός θα τους φέρει πίσω ζωντανούς».

Το κράτος του Ισραήλ «δεν θα τρομοκρατηθεί από την προπαγάνδα της Χαμάς», απάντησε το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τη δημοσίευση του βίντεο.

Αφού η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τους αδερφούς Iair και Eitan Horn να αγκαλιάζονται πριν από την απελευθέρωση του πρώτου τον περασμένο μήνα, το γραφείο του πρωθυπουργού το αποκαλεί «βίαιη προπαγάνδα».

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα άλλο ένα κτηνώδες προπαγανδιστικό βίντεο σήμερα, στο οποίο οι όμηροι μας αναγκάζονται να διαβάσουν είναι κείμενο, κάτι που αποσκοπεί σε ψυχολογικό πόλεμο», τόνισε το πρωθυπουργικό ισραηλινό γραφείο.

«Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε ακούραστα για να φέρουμε πίσω όλους τους ομήρους μας και να επιτύχουμε όλους τους πολεμικούς στόχους του Ισραήλ», συνέχισε η ανακοίνωση.

Η πρώτη φάση της εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ολοκληρώθηκε σήμερα, αλλά οι διαπραγματεύσεις για το επόμενο στάδιο, κατά το οποίο προβλέπεται να τερματιστεί οριστικά ο πόλεμος, δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βρετανία: Παρέσυρε διευθυντή σχολείου και τον έσυρε για πάνω από 2 χιλιόμετρα – «Του φώναζα να σταματήσει»
Σοκάρουν οι καταθέσεις στη δίκη για τον θάνατο 56χρονου πατέρα δύο παιδιών στο Μάντσεστερ - Ο οδηγός συνέχισε την πορεία του ενώ ο ποδηλάτης ήταν παγιδευμένος κάτω από το αυτοκίνητο
Βρετανία
Κάγια Κάλας σε Χακάν Φιντάν: «Το τουρκολιβυκό μνημόνιο παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών»
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην κατάσταση στη Μαύρη Θάλασσα, με την Κάλας να επισημαίνει την ανάγκη ενίσχυσης της πίεσης προς τη Μόσχα, προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος
Κάγια Κάλλας
Συναγερμός για κυβερνητικές πλατφόρμες και ιστοσελίδες παγκοσμίως – Κρίσιμα κενά ασφαλείας στην PHP, διαθέσιμο το update
Δημιουργοί της γλώσσας προγραμματισμού PHP ανακοίνωσαν ότι μια νέα έκδοση είναι πλέον διαθέσιμη και οι χρήστες παροτρύνονται έντονα να προχωρήσουν άμεσα σε επικαιροποίηση
Πηγή φωτό: iStock