Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Χαμός για τους εριστικούς νεόπλουτους – Οι viral φωτογραφίες που προκαλούν οργή

Χαμός για τους εριστικούς νεόπλουτους – Οι viral φωτογραφίες που προκαλούν οργή
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ INSTAGRAM | @luxury4nk

Σκοντάφτει βγαίνοντας από τη νέα του Τζάγκουαρ, σωριάζεται στο έδαφος και βρίσκεται ανάμεσα σε δεσμίδες χαρτονομισμάτων ή πανάκριβων αξεσουάρ, σύμφωνα με τη φωτογραφία που αναρτά στο Διαδίκτυο. Η τελευταία τάση στη διασκέδαση που υιοθετούν οι νεόπλουτοι στην Κίνα και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο Διαδίκτυο, προκαλεί οργή σε πολλούς στη χώρα.

“Είναι ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, φωτογραφίες που δείχνουν κάποιον να είναι πεσμένος ανάμεσα στα πλούτη του και γίνονται viral μόλις αναρτώνται στο Διαδίκτυο βασίζονται όλες στο ίδιο μοντέλο, οι νεόπλουτοι προβάλλονται έστω και σωριασμένοι καταγής μαζί με τα πλούτη τους.

Φωτογραφίες που δείχνουν μια κομψή νεόπλουτη να πέφτει φαρδιά πλατιά στο πεζοδρόμιο ανάμεσα στα υλικά αγαθά της, ακριβές τσάντες, πορτοφόλια, καλλυντικά και αξεσουάρ, προβλήθηκαν πάνω από 2,3 δισεκ. φορές στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo. Ο “πρωταγωνιστής” προσποιείται ότι σκοντάφτει βγαίνοντας από το πολυτελές αυτοκίνητό του και σωριάζεται πάνω στο πεζοδρόμιο μέσα σε ένα σωρό από χαρτονομίσματα, πιστωτικές κάρτες και πολυτελή προϊόντα. Ο στόχος είναι να επιδείξει την περιουσία του.

View this post on Instagram

听说最近流行这样拍照?#msyeah #fallingdown #fallingstars2018 #fallingstars #fallingstarschallenge #fallingforchallenge

A post shared by 办公室小野Ms Yeah (@msyeah) on

Το φαινόμενο προκαλεί οργή σε μια χώρα σχεδόν 1,4 δισεκατομμυρίου κατοίκων που αριθμεί 620 δισεκατομμυριούχους σε δολάρια –αριθμό που συνιστά παγκόσμιο ρεκόρ– αλλά και δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στην απόλυτη φτώχεια.

https://www.instagram.com/p/BpMZbm6BMEw/?utm_source=ig_embed

Η απάντηση στην αλαζονεία των νεόπλουτων

Η μίμηση αυτή προκάλεσε ένα αντι-φαινόμενο, με την ανάρτηση φωτογραφιών στις οποίες διακρίνονται απλοί εργαζόμενοι επίσης πεσμένοι στο έδαφος, αλλά βρίσκονται σε ένα πολύ διαφορετικό περιβάλλον, σαν να θέλουν σχολιάσουν περιπαικτικά την αλαζονεία των πιο πλουσίων.

Στη Σανγκάη, οι υπηρεσίες κατάσβεσης της φωτιάς δημοσίευσαν έτσι τη φωτογραφία ενός πυροσβέστη να καταρρέει ανάμεσα σε δυο πυροσβεστικά οχήματα.

View this post on Instagram

#fallingstars #fallingstarschallenge

A post shared by Lunar Meow (@lunar.meow) on

Ωστόσο πολλοί χρήστες του Διαδικτύου ξεσπούν την οργή τους απέναντι σε αυτή την κακόγουστη επίδειξη του πλούτου.

“Οι τύποι αυτοί είναι περίεργοι. Πρέπει να είναι πολύ κενοί μέσα τους για να επιδιώκουν με αυτό τον τρόπο να αποδείξουν την ύπαρξή τους”, έγραψε χρήστης του Weibo.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

“Είναι λυπηρό να βλέπεις αυτούς τους νέους που νοιάζονται μόνο για τα χρήματα και την εξουσία. Εγώ υποστηρίζω τους σκληρά εργαζόμενους, αυτοί είναι η ελπίδα της χώρας”, σχολίασε κάποιος άλλος.

https://www.instagram.com/p/Bl2XvsOHxdc/?utm_source=ig_embed

Η τάση αυτή κατά τα φαινόμενα άρχισε φέτος το καλοκαίρι στη Ρωσία και εξαπλώθηκε στην Ινδία και στην Κίνα, όπου διάσημοι απαθανατίζονται πεσμένοι στο έδαφος έχοντας μόλις βγει από το ιδιωτικό τους αεροπλάνο ή τη θαλαμηγό τους ενώ γύρω τους έχουν διασκορπιστεί τα πανάκριβα προσωπικά τους αντικείμενα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις