Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Χαμός στη Ρωσία: Άνοιξε σχολή pole dancing για μουσουλμάνες… δίπλα σε τζαμί (vid)

Χαμός στη Ρωσία: Άνοιξε σχολή pole dancing για μουσουλμάνες… δίπλα σε τζαμί (vid)
Φωτογραφία video grab

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην πόλη Καζάν της Ρωσίας το άνοιγμα μίας σχολής χορού pole dancing. Ο λόγος; Όπως αναφέρει το RT, πρόκειται για μια σχολή χορού που απευθύνεται σε μουσουλμάνες και η οποία μάλιστα έχει πάρει την έγκριση του ιμάμη αφού θα λειτουργεί κοντά στο τζαμί της περιοχής….

Η σχολή pole dancing που απευθύνεται και σε μουσουλμάνες έχει φυσικά ιδιαίτερα αυστηρούς κανόνες λειτουργίας. Τα παράθυρα είναι πάντα κλειστά, απαγορεύεται ρητά η βιντεοσκόπηση και η παρουσία ανδρών και δεν ακούγονται τραγούδια που περιέχουν βλασφημίες στους στίχους τους. 

Μιλώντας στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Tatarstan 24, ιδιοκτήτριά της σχολής, Leysan Dauletova, είπε ότι πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση βρίσκοντας ότι υπήρχε ένα κενό στην αγορά σε τέτοιες σχολές, αλλά και από το γεγονός ότι η ίδια κάθε φορά που πήγαινε σε ένα στούντιο ένιωθε άβολα με όλους τους άνδρες που κυκλοφορούσαν στο κτήριο.

«Θέλω να νιώθουν άνετα οι μουσουλμάνες και να κάνουν εξάσκηση χωρίς αδιάκριτα βλέμματα πάνω τους» είπε, προσθέτοντας ότι οι γυναίκες που την επισκέπτονται της λένε ότι θέλουν να μάθουν pole dancing γιατί θέλουν να εντυπωσιάσουν τους άνδρες τους.

Όπως αναφέρει το RT, η σχολή pole dancing στο Καζάν βρίσκεται απέναντι από ένα τζαμί και έγκριση για την λειτουργία της έδωσε και ο ιμάμης του. Ο Ansar Hazrat Miftakhov, υπεύθυνος του τοπικού τζαμιού Al-Marjani, επισήμανε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος μια μουσουλμάνα να μην μπορεί να συμμετάσχει στη σχολή και να χορεύει σε στύλο. Ωστόσο, υπήρξαν αντιδράσεις από την Ένωση Μουσουλμάνων Γυναικών της Ρωσίας και την τοπικής οργάνωση του Ταταρστάν.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από RT

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις