Συμβαίνει τώρα:
Τροχαίο στην Αττική Οδό: Κλειστό το ρεύμα προς αεροδρόμιο στο ύψος της Μεταμόρφωσης
Κόσμος

Χάνει την εμπιστοσύνη των Αμερικανών ο Ομπάμα

Η ανησυχία για την ανεργία αυξάνεται και οι πολίτες αποδοκιμάζουν τις πολιτικές του Μπαράκ Ομπάμα δείχνει δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το 72% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ανησυχεί εξαιρετικά για το θέμα της ανεργίας στην χώρα, ενώ το 67% εξέφρασε την ανησυχία του για τις κυβερνητικές δαπάνες.

Το ποσοστό της αποδοκιμασίας του Αμερικανού προέδρου έφτασε στο 52%, ξεπερνώντας για πρώτη φορά από την ημέρα της εκλογής του το ποσοστό επιδοκιμασίας του. Μόνο το 45% των ερωτηθέντων απάντησε ότι επιδοκιμάζει την απόδοση του προέδρου.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ανάμεσα στα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν τους Αμερικανούς είναι ο χρηματτοπιστωτικός τομέας (88%), το έλλειμμα του προϋπολογισμού (87%), η αξία του δολαρίου (85%) και οι φόροι (84%).

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες βλέπουν την Ουάσιγκτον ως δυσλειτουργική, ενώ κατηγορούν για αυτό τους Ρεπουμπλικανούς. Σχεδόν το 78% συμφωνεί ότι η Ουάσιγκτον δεν είναι πια αποτελεσματική. Ακόμη, το 36% εξ αυτών σημειώνει ότι το φταίξιμο είναι των Ρεπουμπλικανών, ενώ το 28% επιρρίπτει την ευθύνη αυτή στους Δημοκρατικούς.

Σε ερώτηση σχετικά με τις εκλογές του Νοεμβρίου, το 45% απάντησε ότι σχεδιάζει να ψηφίσει τον Δημοκρατικό υποψήφιο της περιοχής του, ενώ το 43% δήλωσε ότι θα προτιμήσει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στον αέρα η συνάντηση ΗΠΑ – Ιράν στη Ντόχα – Το Κατάρ δεν «ξεπαγώνει» τα ιρανικά 6 δισ. δολάρια
Γουίτκοφ και Κούσνερ θα βρίσκονται στην Ντόχα, αλλά δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση με το Ιράν, ανακοίνωσε το Κατάρ, το οποίο, όπως τόνισε, συντονίζεται με το Ομάν για το Ορμούζ
Ιράν
Σκληρό παιχνίδι της μοίρας: Απελάθηκαν από τις ΗΠΑ, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο που κατέρρευσε στη Βενεζουέλα και έκτοτε αγνοούνται
Λίγες ώρες πριν το χτύπημα του Εγκέλαδου αεροσκάφος με 146 απελαθέντες Βενεζουελάνους, ανάμεσά τους 19 γυναίκες και επτά παιδιά, προσγειώθηκε στο Καράκας και τους πήγαν σε ξενοδοχείο που κατέρρευσε
Κτίριο που έχει καταρρεύσει στη Λα Γκουάιρα