Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Χάος από drones στο Γκάτγουικ – Έκλεισε το αεροδρόμιο!

Χάος από drones στο Γκάτγουικ – Έκλεισε το αεροδρόμιο!

Μόνο μια λέξη μπορεί να περιγράψει αυτό που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ: Χάος. Πάνω από 10.000 επιβάτες περνούν απίστευτη ταλαιπωρία αφού το αεροδρόμιο αναγκάστηκε να κλείσει γιατί πετούσαν drones!

Οι πτήσεις με προορισμό το Γκάτγουικ, το οποίο βρίσκεται νότια του Λονδίνου και είναι το δεύτερο σημαντικότερο της Βρετανίας μετά το Χίθροου, αναγκάστηκαν να αλλάξουν πορεία προς τα αεροδρόμια άλλων βρετανικών πόλεων, ενώ οι επιβάτες που περίμεναν να αποχωρήσουν από το αεροδρόμιο αντιμετώπισαν μεγάλες καθυστερήσεις.

“Μετά τον εντοπισμό δύο drones που πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, αναγκαστήκαμε να αναστείλουμε τις πτήσεις και να διεξάγουμε έρευνα”, σημείωνε η διεύθυνση του αεροδρομίου σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Τετάρτη το βράδυ.

“Ζητούμε συγγνώμη από τους επιβάτες που αφορούσε αυτή η ταλαιπωρία, αλλά προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των επιβατών μας”, αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση της διεύθυνσης του αεροδρομίου.

Το Γκάτγουικ είναι το όγδοο αεροδρόμιο της Ευρώπης όσον αφορά τον αριθμό πτήσεων και εξυπηρετεί περισσότερους από 228 προορισμούς σε 74 χώρες, ενώ κάθε χρόνο το επισκέπτονται περίπου 45 εκατομμύρια επιβάτες.

Σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, τα drones δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται κοντά σε αεροπλάνα ή αεροδρόμια και το ύψος στο οποίο πετούν δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 122 μέτρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις