Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Χάος με τις πτήσεις στην Βρετανία: Άνδρας με αναπηρία πέθανε από πτώση σε κυλιόμενη σκάλα

Χάος με τις πτήσεις στην Βρετανία: Άνδρας με αναπηρία πέθανε από πτώση σε κυλιόμενη σκάλα
Πηγή φωτογραφίας: Reuters (Αρχείου)

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας επιβάτης με αναπηρία στο αεροδρόμιο Gatwick στην Βρετανία, καθώς έπεσε από κυλιόμενη σκάλα. Το δυστύχημα σημειώθηκε καθώς περίμενε βοήθεια από το προσωπικό ασφαλείας για να αποβιβαστεί. 

Ο θάνατός του είναι ο πρώτος που συνδέεται με το ταξιδιωτικό χάος που κατακλύζει τα αεροδρόμια σε όλη την Βρετανία. Δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο για το τραγικό συμβάν στο αεροδρόμιο Gatwick αναφέρουν ότι ο άνδρας δεν περίμενε κάποιον από το προσωπικό που είναι υπεύθυνοι την μεταφορά των επιβατών με αναπηρία και μπήκε μόνος του στον τερματικό σταθμό. 

«Ένα μέλος του προσωπικού ήρθε να πάρει μια γυναίκα στο αεροδρόμιο, αλλά ο άνδρας έμεινε στο αεροπλάνο. Πρέπει να μην ήθελε να περιμένει το μέλος του προσωπικού να επιστρέψει και έτσι μπήκε μόνος του στον τερματικό σταθμό» αναφέρουν πηγές του αεροδρομίου, μιλώντας για το τραγικό περιστατικό στην «Daily Mail». «Έτσι, λοιπόν, ενώ βρισκόταν στην κυλιόμενη σκάλα, ο επιβάτης έπεσε με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά τραύματα και να πεθάνει. Πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό που δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ. Κάποιος έπρεπε να τον είχε βοηθήσει», προσθέτουν. 

Ταξιδιωτικός πράκτορας αναφέρει στην «Daily Mail» ότι «θα πρέπει να τεθούν ερωτήματα σχετικά με το προσωπικό που ήταν διαθέσιμο να βοηθήσει όταν έφτασε αυτή η πτήση. Δείχνει την αυξανόμενη απογοήτευση ορισμένων επιβατών που δεν μπορούν να περιμένουν στα αεροσκάφη για μεγάλα χρονικά διαστήματα ελπίζοντας ότι τελικά θα φτάσει βοήθεια».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι εικόνες από το χάος που επικρατεί στα αεροδρόμια της Βρετανίας έχουν «παίξει» σε όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη. Και οι εικόνες πολλών ταξιδιωτών να αναγκάζονται να κοιμούνται στο πάτωμα των αεροδρομίων, εν μέσω μεγάλων καθυστερήσεων, είναι πραγματικά συγκλονιστικές. 

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από Daily Mail και Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις